Comuna Chiochis, afectată indirect de pesta porcină! Silași: Comerțul cu animale nu mai există

151

Secretarul general al PNL Bistriţa-Năsăud şi totodată primarul comunei Chiochiş, Vasile Silaşi, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că pesta porcină afectează locuitorii comunei Chiochiş, prin stoparea comerţului cu suine. Totodată acesta a declarat că aşteaptă rectificarea bugetară.

 

Această pestă porcină afectează locuitorii comunei Chiochiş şi judeţul Bistriţa-Năsăud. Practic, comerţul cu animale nu mai există şi atunci foarte multe familii din zona de sud a judeţului Bistriţa- Năsăud sunt afectate de această criză gestionată foarte prost de către Partidul Social Democrat„, a declarat Vasile Silași.

Primarul comunei Chiochiş s-a arătat nemulţumit de măsurile de prevenţie a pestei porcine. „Măsurile de prevenţie care trebuiau luate au fost luate cu foarte mare întârziere, această bâlbâială ne dă senzaţia că nu există pestă porcină şi ceea ce se întâmplă este doar praf în ochi, aruncat populaţiei pentru a satisface anumite interese de grup. Vedem că familia Dragnea a scăpat de porci şi nu mai are un interes imediat în protejarea crescătorilor de porci„, a spus acesta.

De asemenea,  Vasile Silaşi a mai precizat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că așteaptă rectificarea bugetară, care speră să fie una echitabilă.

Aşteptăm rectificarea bugetară. Ca primar al comunei Chiochiş, ca secretar general al PNL, sper ca această rectificare să fie una echitabilă pentru toate localităţiile judeţului. Nu vreau să văd inechităţi în distribuirea banilor, nu vreau să văd că unele comune prietene preşedintelui Consiliului Judeţean vor primi bani mulţi pentru a se dezvolta exorbitant, iar comunităţiile care nu sunt prietene cu PSD să ducă lipsă în continuare de fonduri pentru a-şi asigura în primul rând salariile crescute fără fundamentare„, a subliniat Vasile Silași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here