Comisia Europeană va obliga companii precum Facebook, YouTube şi Twitter să elimine propaganda teroristă şi extremistă

119

Comisia Europeană intenţionează să oblige companii din domeniul online precum Facebook, YouTube şi Twitter să identifice şi să elimine propaganda teroristă şi violenţa extremistă, neconformarea fiind urmată de amenzi, informează Financial Times.

Comisia Europeană va abandona abordarea voluntară prin care companiile active pe Internet elimină mesajele, înregistrările video şi audio care au conţinut asociat terorismului, optând pentru reglementări mai dure, conform unui proiect legislativ care va fi prezentat în septembrie.

Julian King, comisarul european pentru Securitatea Uniunii, a declarat pentru Financial Times că Bruxellesul „nu a observat progrese suficiente” din partea companiilor din domeniul tehnologiei informaţionale în sensul eliminării materialelor care au conţinut terorist, astfel că „vor fi implementate măsuri mai dure pentru protejarea cetăţenilor” europeni.

„Nu ne putem permite să ne relaxăm sau să fim inactivi faţă de un fenomen atât de obscur şi distructiv”, a spus Julian King.

sursa: mediafax

2 COMENTARII

  1. Acest facebook si toate aceste retele de „socializare” efectiv ar trebui desfiintzate, ca au inebunit pe toata lumea si numai magarii-i invatza pe toti si nu este nimic altceva, decat un adevarat „spion ” in casa voastra a tuturor ! Stiti cum este cu acest ” 666 „… Pai deja s-a implementat si toti care aveti astfel de aplicatii, deja sunteti „pe tapet ” … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here