Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat luni, pentru verificarea respectării normelor legale de către persoanele care desfășoară activități de comerț stradal cu produse de sezon. Verificările polițiștilor au vizat prevenirea răspândirii pandemiei cu COVID-19, precum și a respectării dispozițiilor legale specifice pentru desfășurarea activităților comerciale, a corectitudinii înregistrărilor pe aparatele electronice de marcat fiscale practicate de agenții economici, precum și prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. 

Astfel, au fost efectuate controale şi verificări de specialitate la agenți economici și persoane fizice care desfășoară activități comerciale în municipiul Bistrița. În acest sens, au fost verificați 42 de operatori economici și legitimate 65 de persoane care își desfășoară activitatea temporar, prin intermediul comerțului stradal.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei. Din totalul acestora, 20 de sancțiuni, în valoare de 2.000 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 și 11 sancțiuni, în valoare de 4.000 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 252/2003 privind registrul unic de control.

De asemenea, au mai fost aplicate 4 avertismente pentru nereguli constatate la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here