În ultimele trei zile, poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au aplicat amenzi de peste 50 de amenzi, din care mai bine de două treimi au fost  aplicate pentru activităţi comerciale ilicite. Cuantumul amenzilor se cifrează la peste 100.000 lei.

 

 

În perioada premergătoare Sărbătorilor de Paști, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, poliţiştii bistriţeni organizează şi desfăşoară acţiuni punctuale în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import şi comercializare de mărfuri fără evidenţierea activităţilor comerciale, transmite IPJ într-un comunicat.

 

Astfel, în intervalul 12-14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfăşurat controale şi verificări de specialitate, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, la mai multe societăţi comerciale de pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Ca urmare a activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 100.485 lei. Din totalul sancţiunilor, 39 sunt prevăzute de Legea 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 2 sunt prevăzute de Legea cu nr. 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, restul fiind preăzute de alte acte normative. Totodată, a fost confiscat numerar în sumă de 277 lei„, precizează sursa citată.

 

Acţiunile poliţiştilor bistriţeni se desfăşoară în colaborare cu Direcţia Agricolă a Judeţului Bistriţa-Năsăud, ANAF – Serviciul Antifraudă Fiscală, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, Vama Bistriţa, Inspecţia Muncii şi alte instituţii şi structuri abilitate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here