Comercianții din Năsăud, controlați și amendați de polițiști

824

Polițiștii Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice (SIC), din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, au aplicat, joi, amenzi în valoare de câteva zeci de mii de lei, în urma unor controale efectuate la comercianții care își desfășoară activitatea pe raza orașului Năsăud. 

Polițiștii SIC au acționat în vederea prevenirii și combaterii comerţului ilicit, mai ales cu bunuri și produse agroalimentare și de origine animală. 

De asemenea, acțiunile polițiștilor au vizat prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a fraudelor vamale și la regimul produselor accizabile, dar și a fenomenului de schimb ilegal de valută.

În acest sens, polițiștii au efectuat verificări de specialitate pe raza orașului Năsăud, unde au fost verificate 20 de persoane fizice și juridice.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 de lei, conform normelor în vigoare privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Ca și măsură complementară a fost confiscat numerar a sumei de 105 lei, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here