Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de COD GALBEN și una de COD PORTOCALIU, valabile în intervalul 10 februarie, ora 14.00 – 11 februarie, ora 20, care vizează inclusiv județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit meteorologilor avertizarea de COD GALBEN este valabilă în intervalul 10 februarie, ora 14:00 – 11 februarie, ora 20:00, pentru zonele Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, unde se vor amnifesta intensificări ale vântului la munte și ninsori viscolite în zona montană înaltă .

În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol.

Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h.
Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile, mai avertizează ANM.
Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20…25 l/mp, iar la altitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă.
Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

De asemenea, pentru județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor, meteorologii au emis și un COD PORTOCALIU, valabil în intervalul 10 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 20:00, fenomenele vizate fiind intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă, în zona înaltă.
Potrivit ANM, în intervalul menționat în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here