Clienții din Romania vor fi blocați să acceseze site-uri cu filme piratate

148

Opt case internaționale de producție cinematografică au obținut luni, 5 noiembrie, în primă instanță, blocarea permanentă a accesului clienților principalilor furnizori de internet fix, respectiv RCS&RDS, Telekom România (fostul Romtelecom), UPC, Nextgen (firma de cablu a Telekom), DCS și AKTA la mai multe site-uri web cu filme piratate, pentru încălcarea drepturilor de autor. Decizia poate fi atacată în 30 de zile de la comunicare, la Curtea de Apel Bucureşti.

Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI), al cărei director executiv este Bogdan Manolea, jurist specializat în drept IT, a publicat azi pe pagina de Facebook următoarea reacție la decizia Tribunalului București:

  • Ieri Tribunalul Bucuresti a decis intr-un caz in prima instanta sa ceara catre 6 furnizori de Internet blocarea prin DNS a mai multor site-uri banuite ca ar incalca drepturile de autor a unor producatori de filme.
  • Ce este bine sa intelegem:
  • 1. Nu e prima incercare de blocare a unor site-uri prin DNS, solutia e una singura – invatati sa folositi Internetul liber, in afara cenzurii: 1.1.1.1 (DNS al CloudFlare) sau 8.8.8.8 si 8.8.4.4. (DNS al Google) sunt aliații vostri. Sau cautati TOR brower bundle – pt avansati.
  • 2. Decizia este in prima instanta, doar dupa apel va putea fi executata.
  • 3. Daca sunteti clienti de Internet ai Vodafone sau Orange sau unul dintre ceilalti 944 de furnizori de Internet nu sunteti afectati.”

Reclamanții în dosar sunt Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions LLP, Universal Cable Productions LLC, Warner Bros Entertainment INC, Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries și Sony Pictures Television.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here