Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud intenţionează să vândă prin licitaţie Castelul Teleki din Comlod, asta dacă aleşii judeţeni îşi vor da acordul în şedinţa programată pentru miercuri, 27 mai. Preţul de pornire este de aproape 140.000 de euro.

 

Aflat într-o stare de degradare foarte avansată, castelul  din Comlod care a aparţinut familiei nobiliare Teleki va fi scos la vânzare  curând, întrucât autorităţile judeţene au ajuns la concluzia că nu dispun de fondurile necesare restaurării monumentului istoric de categoria A.

Expertizele tehnice întocmite până acum susţin că sunt necesare intervenţii de urgenţă pentru oprirea procesului de degradare a structurii de rezistenţă a clădirii, lucrările de constructie, restaurare si conservare fiind estimate la peste 600.000 de euro.

Preţul de pornire al licitaţiei, conform caietului de sarcini, a fost fixat la 112.945 euro fără TVA.

 

Imobilul construit în stil baroc cu specific transilvănean în 1756  de către Istvan Wesselenyi de Hadad şi soţia sa Polixenia Daniel de Warygas are  trei încăperi la subsol şi 14 camere la parter, castelul fiind înconjurate de o grădină  ce se întinde pe 7.843 de metri pătraţi. Ulterior, imobilul a intrat în proprietatea familiei Teleky.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.