Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a semnat, vineri, contractul care vizează modernizarea unui drum județean, pe o lungime de circa 24 km, care trece prin trei comune – Șintereag, Nimigea și Zagra. Valoarea investiției este de peste 70 milioane lei (circa 15 milioane de euro), finanțare asigurată din fonduri europene.

Astăzi venim cu o nouă veste foarte bună: semnăm în mod oficial contractul de lucrări pentru realizarea obiectivului Modernizare DJ 172, din DN 17, prin Cociu, Mogoșeni, Florești, Nimigea de Jos, Mocod, Zagra și până la ieșire din satul Zagra, de unde a început modernizarea în anii trecuți. Este vorba despre o distanță de 24 de km de drum, cu o valoare de 70,37 milioane lei, adică 14,9 milioane de euro. Sunt fonduri europene. Cred că e primul contract obținut pe retrospective la finalul anului 2018. Din păcate, încă procedurile de achiziție sunt destul de îndelungate. În acest caz, aceasta s-a întins pe parcursul anului 2019, dar mă bucur că astăzi am ajuns în situația în care putem semna contractul pentru proiectare și execuție„, a declarat, vineri, Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Durata de execuție a contractului este de 16 luni, iar cea de garanție a lucrărilor este de 6 ani.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a mai dat o veste bună celor trei primari ale căror comune sunt tgraversate de DJ 172.

Spre deosebire de modul în care se lucra înainte, am luat o decizie cu colegii mei de la Direcția Tehnică din Consiliul Județean: de aici încolo, orice tip de modernizare de drum județean să ofere maxim de facilități oamenilor din localitățile care sunt traversate. (…) Toate investițiile, inclusiv aceasta, vor trata inclusiv partea de podețe și sanțuri, pe lângă drum și acostament, lucru care va ajuta și la rularea autovehiculelor, dar va schimba în bine și fața fiecărui sat care va fi traversat de DJ 172„, a mai precizat Radu Moldovan.

Totodată, șeful administrației județene din Bistrița-Năsăud a mai completat că pe traseul celor 24 de km de drum există zone în care nu există spațiu pentru amenajarea unor trotuare, acesta fiind și motivul pentru care primarii au cerut amenajarea acelor rigole carosabile.

Contractul de execuție a fost atribuit în urma licitatației organizate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, asocierii dintre companiile SC Frasinul SRL, HydroStroy AD și Someș-Top-Grup SRL.

Acest lot face parte din proiectul ”Conectarea la reţeaua TEN-T a comunităţilor rurale ale judeţului Bistriţa-Năsăud limitrofe DJ 172 și DJ 173” , în lungime totală de 58,109 km, care în primăvara anului 2019 era estimat la circa 29 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.