Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut astăzi o serie de precizări, despre pachetul de măsuri pregătit de Guvern, pentru reducerea facturilor la energie.

„Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul guvernului pentru a continua măsurile de protecție a populației și a economiei față de evoluția prețurilor la energie și gaze”, a precizat Nicolae Ciucă, astăzi, la începutul ședinței de Guvern.

„Am avut analize desfășurate la nivelul ministerelor energiei, finanțe, mediu, muncă, economie, antreprenoriat și turism și, desigur, întâlnirile și discuțiile în cadrul comitetului interministerial.

Am avut de asemenea întâlnire la nivelul coaliției, măsurile sunt în principiu finalizate. Mâine urmează să desfășurăm o nouă întâlnire în cadrul comitetului interministerial, urmând ca apoi să comunicăm aceste măsuri care vin să asigure un set de mecanisme astfel încât protejarea populației și a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp”, a adăugat premierul.

Liderii partidelor din coaliția de guvernare au ajuns la un acord de principiu pentru înjumătățirea accizei la carburanți, la inițiativa ministrului finanțelor publice, Adrian Câciu. Alte măsuri vizează prețurile la energie după 1 aprilie.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.