Aproape că expiră termenul în care ar trebui să se încheie recesământul iar o persoană din șapte încă nu a fost recenzată.

Există zone în care situația este atât de dificilă încât primul ministru Nicolae Ciucă a făcut apel la autorități să-și ofere sprijin reciproc.

Cu termenul de finalizare prelungit deja, operațiunea trebuie finalizată până pe data de pe 31 iulie, în conformitate cu legea și cu angajamentele avute cu programul Băncii Mondiale.

Conform situației prezentate de premier, în momentul de față, peste 85% din recensământ s-a desfășurat, „ceea ce poate să constituie un grad satisfăcător”.

„Mai sunt câteva zile până la sfârșitul lunii; cred că putem, prin intermediul autoritățile locale – prefecturi, primăriile -, prin sprijinul pe care îl pot acorda de la o localitate la alta, dintr-un județ în altul, cu recenzori, să asigurăm finalizarea acestui demers. Sunt probleme, din ceea ce am primit noi până acum, în municipiul București, în Timișoara și în Iași, ca atare, rog să se ia măsuri la nivelul acestor localități. Ştiu că în București au fost aduși recenzori din Călărași, poate și celelalte județe pot să dea o mână de ajutor, astfel încât să se finalizeze așa cum se cuvine”, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Acesta a discutat cu președintele Institutului Național de Statistică și speră că, așa cum s-au derulat lucrurile, recensământul se va finaliza în termen.

Sursă: Puterea

Citește și: Petre Daea, a fost audiat de procurori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here