Premierul Nicolae Ciucă a lansat, marţi, un apel la solidaritate cu pacienţii care au nevoie de transfuzii, subliniind importanţa donării de sânge, în condiţiile insuficienţei stocurilor din spitale, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

„Marcăm astăzi Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a le mulţumi celor care salvează vieţi donând sânge, dar şi pentru a conştientiza importanţa acestui gest de solidaritate faţă de cei a căror viaţă sau sănătate pot să depindă, la un moment dat, de o transfuzie de sânge.

Este mare nevoie de sânge în spitale, iar insuficienţa stocurilor necesare, accentuată din cauza pandemiei, înseamnă intervenţii chirurgicale vitale amânate sau agravarea stării unor pacienţi aflaţi în stare critică.

Şansele lor de supravieţuire şi de vindecare vor fi cu atât mai mari cu cât vor fi mai mulţi oameni vor înţelege importanţa socială a gestului de a dona sânge.

Lansez, din acest motiv, un apel la solidaritate cu pacienţii care au nevoie de transfuzii şi sper ca cei care au mai donat sânge până acum, prin exemplul personal, să-i motiveze şi pe alţii.

Am încredere în generozitatea şi capacitatea de mobilizare a românilor pentru astfel de cauze cu caracter umanitar, aşa cum au demonstrat cei care au donat sânge pentru militarii şi cetăţenii răniţi în urma agresiunii ruse asupra Ucrainei şi le mulţumesc pentru aceasta”, a afirmat Nicolae Ciucă pentru Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here