Peste 2.000 de cazuri de  viroze respiratorii și 160 de cazuri de pneumonie s-au înregistrat, săptămâna trecută, în Bistrița-Năsăud. În aceeași perioadă nu a fost înregistrat niciun caz de gripă, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud.

În săptămâna 21-27 octombrie 2019, în Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 2.003 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, adică binecunoscutele viroze respiratorii. Cele mai multe îmbolnăviri s-au produs în grupa de vârstă 5-14 ani – 629 de cazuri, urmată de grupa curpinsă între vârste de la 15 la 49 de ani – 526 de cazuri. cazuri numerpase de viroze s-au înregistrat și la grupa de vârstă 0-1 an. 

De asemenea, 17 persoane au necesitat spitalizare, cele mai multe fiind în cazul bebelușilor de până la un an, numărul ajungând la 8. Nu au fost înregistrate decese.

În ceea ce privește cazurile de pneumonie înregistrate săptămâna trecută în Bistrița-Năsăud, numărul acestora ajunge la 160. Cele mai multe cazuri, 41, au fost prezente în grupa de vârstă cuprinsă între 15 – 49 de ani. Alte 30 de cazuri au fost înregistrate la persoane de peste 65 de ani. 

Din numărul total al bistrițenilor care s-au îmbolnăvit de pneumonie în această perioadă, 47 au necesitat internarea în spital. Dintre cei spitalizați, 15 au fost pacienți în vârstă de peste 65 de ani, iar alți 12 au fost copii de până la un an. Nu au fost înregistrate decese. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here