Situația din România, generată de modificarea Codului Penal prin OUG și de protestele de stradă, este dezbătută în Parlamentul European. Europarlamentarii români s-au contrat timp ce o oră, acompaniați de alți euroaleși, din alte țări.Vârf de lance împotriva deciziilor din România este Monica Macovei, care a cerut o intervenție dură Uniunii Europene, fără o analiză îndelungată, care ar permite modificărilor la Codul Penal să intre în vigoare. „În România, hoţii trebuie să fie anchetaţi”, a mai spus europarlamentarul. Macovei a susţinut în faţa colegilor din PE că Guvernul ar pregăti şi desfiinţarea DNA.

 

Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele al Parlamentului European, a acuzat DNA de abuzuri și intervenții în actul politic, amintind faptul că la DNA deja există un dosar în care este investigat modul în care a fost concepută ordonanța. În replică, Monica Macovei a susținut că acesta este exact lucrul pe care ar trebui să-l facă DNA.

Alți europarlamentari (Mircea Diaconu, Maria Grapini, Victor Boștinaru, Norica Nicolai și alții) au susținut că în România se încearcă în mod abuziv răsturnarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Mai mult, potrivit acestora, discuția din PE se desfășoară fără ca euroaleșii să fie informați cu adevărat asupra conținutului actelor normative discutate.

În replică, europarlamentarii PPE (Bușoi, Mureșan, Buda și alții) au susținut că se încearcă subminarea luptei anticorupție și scăparea unor lideri PSD de problemele penale. Aceștia au solicitat ajutor european pentru președintele Iohannis și sprijin pentru cauza susținută în stradă.

Maria Grapini l-a acuzat inclusiv pe vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că a luat poziție față de situația din România fără să fie informat corespunzător. Timmermans a replicat că este absurd să fie acuzat că încearcă să pună umărul la răsturnarea unui guvern al unui partid european din care face și el. Potrivit vicepreședintelui CE, Comisia dorește doar să se asigure că progresele în domeniul justiției din România nu sunt ireversibile.

2 COMENTARII

  1. Exact acolo si-au gasit romanii nostri cei „foarte alesi ” … sa se faca de ca.cat unul pe celalelt… si anume nicaieri in alta parte, decat IN PARLAMENTUL EUROPEAN , ca sa vada toata Europa cat suntem de violenti, necivilizati si de neguvernabili ! „STUPID PEOPLE” … „PRASTOI CELOVEK ” !

  2. „Comisia dorește doar să se asigure că progresele în domeniul justiției din România nu sunt Ireversibile”? Pe bune? Le vor reversibile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.