După ce Dacian Cioloş primea postul de comisar pentru Agricultură al UE, românii deveneau primii cetăţeni ai lumii pe care se testau efectele unui compus chimic pe bază de Initium, un ingredient activ din noua clasă a substanţelor chimice impuse de „Codex Alimentarius”.
Aceasta se întâmpla în urmă cu cinci ani, iar o parte a oamenilor de ştiinţă trăgeau serioase semnale de alarmă, susţinând că acest compus este extrem de nociv, fiind unul dintre factorii care favorizeaza apariţia cancerului. Produsele furnizate de către o companie germană deja erau folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

La momentul 2010, senatorul argeşean, Şerban Valeca, primea un răspuns uluitor de la Ministerul Sănătăţii, pe care îl interpela pe această temă.

„Da, românii sunt primii cetăţeni ai planetei pe care se testează o astfel de substanţă chimică, dar oamenii trebuie să stea fără frică, pentru că a mai fost testat, în prealabil, pe şobolani şi iepuri! Abia după ce testul va fi făcut pe români şi se vor trage concluziile, ar fi urmat ca îngrăşămintele pe bază de substanţe presupuse a fi cancerigene să fie omologate în Olanda, Germania, Franţa, SUA, Canada şi Marea Britanie”, declara Ministerul Sănătăţii, potrivit bitpress.ro.

De remarcat că, în anii 2007-2008, Dacian Cioloș a fost ministrul Agriculturii României în Guvernul Călin Popescu-Tăriceanu. Acum, acelaşi Dacian Cioloş e noul premier al României.

Actul prin care se da unda verde folosirii la scară largă a Initium-ului în România a fost semnat în data de 8 decembrie 2009, de Elena Leaota, preşedintele Comisiei Naţionale de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Practic, atunci a fost aprobată lista pesticidelor şi fungicidelor omologate
în şedinţa din data de 6.11.2009, se arată pe revistaplafar.ro.

Începând cu 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat să înceapă implementarea Codexului, alături de alte 165 de state semnatare (95% din populaţia planetei). Codex Alimentarius este un pachet de norme după care se vor alimenta populaţiile ţărilor semnatare. Acesta porneşte de la principiul că Tera nu mai poate hrăni pe toată lumea în mod natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic. Această măsură nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populaţia globului la cca două miliarde, o masă mult mai uşor de hrănit şi de manipulat.

Acest lucru a stârnit multe discuţii contradictorii, mai ales pentru că, conform Codexului, ţara noastră era obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conţine o substanţă chimică extrem de toxică, numit INITIUM.

Un gram de INIŢIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism.
Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, merge până acolo încât spune că pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămâne decât foarte puţine, scrie farmacianaturii.ro.

Agricultura şi alimentaţia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, care interzic din principiu aşa numita agricultură bio. În anul 2001, 12 substanţe chimice, despre care se ştie că sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise în mod unanim de 176 de ţări, inclusiv de SUA. Codex Alimentarius aduce înapoi 7 dintre aceste substanţe interzise. Conform regulilor Codexului, aproape toate alimentele trebuie să fie iradiate, se arată pe acelaşi site.

Numele provizoriu al produsului INIŢIUM este AMETOCTRADIN. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine / Triazolopyrimidine extraordinar de puternic, a cărui structură chimică o puteţi consulta aici.
Aici aflăm că produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen, reproductiv şi dezvoltă toxicitate, neurotoxicitate, şi toxicitate acută. Puteţi consulta aici  fişa de evaluare a acestei substanţe (în Marea Britanie).

Compania germană BASF a indicat că în afară de produsul conţinând INITIUM pentru struguri, disponibil în România din 2010 sub numele de Enervin, a fost autorizată şi folosirea produsului Zampro, un fungicid pe baza de INITIUM pentru culturi speciale de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

Roland Ringel, şeful Proiectului de Dezvoltare al Global Initium, a declarat cu un cinism incredibil:

„Din cauza profilului foarte favorabil de mediu al Initium, produsele au fost autorizate într-un timp record de patru ani şi, de fapt, produsele Initium au nu numai un grad ridicat de compatibilitate cu mediul, dar ele sunt, de asemenea, foarte uşor de utilizat – se dizolvă rapid şi în apă, economisind astfel timp“.

Michael Hess, şef al Crop Protection pentru Europa Centrală a declarat şi el, cu un cinism specific tuturor managerilor de la marile companii transnaţionale de produse chimice:

„Fermierii români doresc să concureze cu succes pe piaţa europeană. Din acest motiv, există un mare interes în domeniul tehnologiilor inovatoare. Produsele noastre foarte eficiente şi ecologice de protecţie a culturilor vor permite viticultorilor şi fermierilor să producă randamente ridicate şi culturi sănătoase cu niveluri de reziduuri minime, în conformitate cu reglementarile UE“.

Produsele extrem de toxice pe bază de INITIUM (despre care compania susţine însă că ar avea un grad redus de toxicitate) se vor adăuga altora, cum ar fi Cabrio Top, un fungicid complex pentru struguri.

Conform cercetătorilor care combat Codex Alimentarius, folosirea produselor cu INITIUM sporeşte cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanţă, care intra rapid în combinaţii chimice, devenind reziduală în organism. Aşa cum INITIUM ajută la creşterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce şi la mărirea tumorilor maligne.

 

Surse: ziarero.antena3.ro, petitieonline.ro, formula-as.ro, badpolitics.ro, yogaesoteric.net,farmacianaturii.ro, bitpress.ro,nongobernment.wordpress.ro, noi.md,wikileaks-ro.blogspot.ro etc

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.