Liderul PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, face parte din noua conducere centrală a partidului, după ce Viorica Dăncilă a demisionat din funcție după o ședință furtunoasă a Comitetului Executiv Național (CEx),  care a avut loc marți seara la sediul din Kiseleff. Moldovan se află printre liderii din teritoriu care a cerut demisia întregii conduceri a PSD. Șefia interimară a PSD a fost preluată de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Liderii PSD s-au întâlnit marți seara la sediul din Kiseleff, în ședința CEx, pentru a decide direcția partidului după eșecul de la alegerile prezidențiale.

Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița-Năsăud, a cerut demisia întregii conduceri a partidului. Tot la solicitarea lui Radu Moldovan și a președintelui PSD Dolj Claudiu Manda, care au invocat statutul partidului, secretarul general adjunct Codrin Ștefănescu, deputatul Cătălin Rădulescu, fostul europarlamentar PSD Victor Boștinaru și fostul ministru al Comunicațiilor Alexandru Petrescu au părăsit ședința CEx, în sală rămânând doar membrii cu drept de vot.

După șase ore de discuții tensionate, Viorica Dăncilă și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PSD, aceasta afirmând că a ajuns la concluiza că este nevoie de o resetare a partidului.

Marcel Ciolacu a fost desemnat președinte interimar al partidului, iar Biroul Permanent Național a fost dizolvat, după ce majoritatea vicepreședinților au demisionat din funcții. Paul Stănescu a fost ales secretar general al partidului.

A fost un CEx în care toți liderii și-au spus opinia, un CEx matur în care au fost discuții pe fond, nu de formă. Cu toții ne-am asumat multiplele greșeli pe care le-am făcut și am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu trebuie făcut un măcel sau să pice capete. Și o premieră pentru PSD, fostul lider se regăsește în echipa de conducere a partidului.

După ce m-au propus colegii ca și președinte interimar, conform cutumei și statutului, mi-am ales în primul rând secretarul general, cel care este garantul normalității într-un partid, și primul obiectiv cu care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci județe care au câștigat alegerile și în al doilea tur de scrutin, și aici mă refer la președinții de la Teleorman, Mehedinți – dl Georgescu Aladin, dl Adrian Gâdea -, dl Mihai Weber de la Gorj și dl Niculae Bădălău de la Giurgiu. 

De asemenea, în această conducere trebuie să fie și o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a țării și în fiecare regiune s-au făcut propuneri: domnii Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Gliga Vasile, Nistor Laurențiu, Claudiu Manda, dna Doina Federovici și dl Dragoş Benea, apoi Dan Nica, Pavel Marian, doamna Gabriela Firea și domnul Mutu Gabriel„, a declarat marți seara, Marcel Ciolacu, el precizând totodată că vremurile în care partidul era condus de un tătuc s-au terminat.

Noul lider interimar al PSD a mai anunțat în luna februarie se vor prezenta în faţa membrilor de partid şi a delegaţilor pentru alegerea unei conduceri legitime, care să gestioneze în continuare alegerile locale şi generale ce vor urma anul viitor.

1 COMENTARIU

  1. Dupa rezultatele pe care le-a avut PSD la noi in judet, prima miscare pe care trebuia sa o faca Ciolacu era sa-l destituie pe tov. Moldovan. Dar…deh, cine sa-i mai curete pusca lu’ sefu, la vanatoare, daca dai afara ”copilul de mingi”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here