Doi copii de 4 și 7 ani și părinții lor, din satul Viile Tecii, au scăpat cu viață dintr-un incendiu, datorită intervenției prompte a doi polițiști. Agenții de poliție Virginia Creța și Valeriu Leancă, din cadrul  Secției 1 Poliției Rurală Bistrița, aflați în noaptea respectivă în patrulare, au observat, luni noaptea, faptul că acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări. Cei doi nu au stat pe gânduri și au dat alarma.

Locuința unei familii din Viile Tecii, sat ce aparține comunei Teaca, a fost afectată de un incendiu, însă părinții împreună cu cei doi copii de 4 și 7 ani sunt în siguranță datorită intervenției prompte a polițiștilor care patrulau în zonă. Casa, una foarte mică, compusă dintr-o singură cameră, este singurul bun ale celor patru suflete. 

La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 00.25, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza localității Viile Tecii, agenții de poliție Creța Virginia și Leancă Valeriu din cadrul  Secției 1 Poliției Rurală Bistrița au observat faptul că acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări.

Cei doi polițiști au ajuns de urgență la fața locului, iar în interiorul casei au găsit dormind o familie cu doi copii de 4 și 7 ani, pe care i-au alertat și evacuat în siguranță. Totodată, polițiștii au solicitat sprijin pentru stingerea incendiului„, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus, a declarat pentru Gazeta de Bistrița că, din fericire, incendiul a fost unul minor, flăcările afectând circa 10 mp din locuință. Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza coșului de fum defect legat de o sobă fără acoperire.

Potrivit primarului comunei Teaca, Damian Muntean, reprezentanții administrației locale se vor deplasa miercuri la fața locului, pentru a evalua pagubele, în vederea acordării unui ajutor de urgență familiei.

Mâine mergem acolo să vedem ce pagube sunt și le vom acorda un ajutor de urgență. Toți cei care au avut probleme nu au fost lăsați și i-am ajutat cu cât am putut. Oamenii ăștia sunt amărâți și au și doi copii. Acum, că vin și sărbătorile le vom face micuților și niște cadouri„, a declarat pentru Gazeta de Bistrița, primarul Muntean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here