Pompierii militari și voluntari intervin la această oră, la nu mai puțin de 5 incendii de vegetație care au loc pe raza județului Bistrița-Năsăud. Intervențiile sunt dificile, mai ales în condiții de vânt și din cauza accesului greu sau imposibil pentru autospecialele de intervenție.

Pompierii militari și voluntari intervin la mai multe incendii de vegetație uscată pe raza județului : un incendiu in loc. Lunca Ilvei ( Garda de Intervenție Sângeorz Bai, SVSU ȘI CLSU), un incendiu în cartier Lușca, Năsăud ( Secția de Pompieri Nasaud, CLSU Năsăud și Nimigea), trei incendii în localitatea Nușeni ( CLSU Nușeni, Garda de Intervenție Beclean și Detașamentul de Pompieri Bistrița) și localitatea Sâniacob ( Punctul de lucru Lechința) .

Intervențiile sunt dificile, mai ales în condiții de vânt și din cauza accesului greu sau imposibil pentru autospecialele de intervenție.

„Facem, din nou, un apel la responsabilitatea cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor în momentul în care igienizează deșeurile vegetale în curți și grădini. De asemenea, reamintim interdicția de a curăța prin ardere terenurile agricole fără avizele de specialitate de la Agenția de Protecția Mediului”, transmit reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

  1. Incendiile sunt provocate de insasi proprietarii acestora, precum si de pastorii din zona , sa le curetze de vegetatzia uscata, an de an si din traditie naionala ( si nu numai aici la noi ) .
    De aceasta ” apucatura ” nu vom scapa niciodata si trebuie imperios necesare NU AMENZI DATE CU NEMILUITA SI AIUREA, CARE NICIDECUM NU VOR OPRI ACESTE APUCATURI , ci TREBUIE ORGANIZAT CA 2- 3 ZILE , PRIMAVARA, PRIMARII IN FRUNTEA TUTUROR DIN COMUNITATE, SA IASA PE HOTAR , SA-SI CURETE PRIN INCENDIERE CONTROLATA SUPRAFETELE DE TERENURI , CU MASURI FERME SI ECHIPE DE POMPIERI LA FATA LOCULUI, pentru TOATE ACESTE MASURI DE ASANARE TRADITIONALA A TERENURILOR .
    Oamenii nu au cum cosi an de an toata vegetatia, maiales acuma ca nu mai face nimeni agricultura, terenurile au fost date inapoi la oameni, acestia nu au cu ce le lucra si de fapt la sate nici nu mai are cine anume . De aceia, mai bine s-ar institui prin lege, ca sub comanda primarului si sub supravegherea unui echipaj de pompieri, pe pearcele si zone, sa se faca acest lucru controlat , altfel an de an pompierii or sa alerge in disperarede la un focar la altul … si… ” prinde orbul si scoate-i ochii ” … ptr ca nu axista nici un fel de mijloace de supraveghere al tuturor suprafetelor de teren ca sa poata fi identificati cei care poun aceste ” focare ” si de recunoscut, numai daca-i prost ori nebun recunoaste cineva ca el le-a pus , iar la tzara mai ales, oamenii nu se spun si nu se parasc unul pe altul , ptr ca aceasta metoda este profitabila ptr toata lumea de acolo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.