Măsuri suplimentare pentru combaterea răspândirii noului coronavirus CoVid-19 au fost adoptate miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud pentru comunele Coșbuc, Căianu Mic, Zagra și măsuri reduse pentru comunele Teaca și Nimigea. Restricțiile intră în vigoare începând de joi, 7 ianuarie. 

Hotărârea C.J.S.U. nr. 3/06.01.2021 prevede introducerea de restricții în unitățile administrativ- teritoriale Coșbuc, Căianu Mic, Zagra unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori. 

În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.

Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. 

De asemenea, conform aceleiași Hotărâri C.J.S.U., în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: Teaca și Nimigea și unitățile administrativ-teritoriale din județ, cu excepția celor menționate mai sus și pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale C.J.S.U. adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. 

Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 3/06.01.2021 se vor modifica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 07 ianuarie 2021.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here