Ministerul Justiţiei anunţă lista candidaţilor pentru funcţia de procuror european din partea României. Viitor procuror european va activa în subordinea procurorului-şef european, funcţia pentru care Laura Codruţa Kovesi este considerată favorită.

1.BORCOMAN Cătălin-Laurențiu
2.BULANCEA Marius Bogdan
3.ECEDI STOISAVLEVICI Laura
4.HACH Elena
5.HORODNICEANU Daniel-Constantin

Toți candidații au fost selecțați pentru susținerea interviului în fața comisiei de selecție prezidată de ministrul justiției. Interviul va avea loc în data de 22 martie 2019, începând cu ora 08.00,la sediul Ministerului Justiției din București, Str. Apolodor nr. 17, sector 5. Candidații se vor prezenta la interviu în ordine alfabetică.

Marius Bulancea este fostul consilier al lui Kovesi, fiind şi procurorul care instrumentează cel mai nou dosar în care este vizat Călin Popescu Tăriceanu.

Daniel Horodniceanu este fostul şef DIICOT, din perioada 2005-2018.

Cătălin Borcoman este şeful DIICOT Braşov, fost candidat la şefia DIICOT.

Laura Ecedi-Stoisavlevici este procuror la serviciul judiciar al DIICOT, iar de câteva luni a fost numită în Consiliul de conducere al Şcolii Naţionale de Grefieri.

Elena Hach a fost membră până în 2018 în Consiliul Director al Asociației Procurorilor din România, de unde a demisionat alături de Bogdan Gabor. În 2012, a candidat la funcţia de procuror general al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.