Foto: Inquam Photos / George Călin

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a găsit soluția pentru „diplomele fără acoperire”, propunând înființarea Registrului unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii, în care se vor regăsi toate tezele de doctorat, lucrările de licenţă şi de dizertaţie.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, este urgentă „susţinerea eticii şi integrităţii în sistemul educaţional românesc”, deși în primul său mandat ca ministru al Educației a inițiat controversata Ordonanţă de Urgenţă care amnistia plagiatorii, introducând o portiţă pentru aceştia: doctorii ar fi putut să renunţe la titlu.

Susținerea eticii și integrității

”O urgenţă va fi susţinerea eticii şi integrităţii în sistemul educaţional românesc. Am propus acel proiect Registrul unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii care să cuprindă diplomele de Bacalaureat, licenţă, master, doctorat, într-un sistem unitar în care să se poată regăsi tezele de doctorat şi vom avea în vedere şi posibilitatea de a regăsi toate lucrările de licenţă şi de dizertaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Digitalizarea învățământului

De asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că digitalizarea învăţământului va trebui făcută urgent.

”Digitalizarea va trebui să fie făcută în regim urgent, în cooperate cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi desigur cu Ministerul Dezvoltării, cu autorităţile locale”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Portiță pentru plagiatori

În 2014, Cîmpeanu a inițiat controversata Ordonanţă de Urgenţă care amnistia plagiatorii, introducând o portiţă pentru aceştia: doctorii ar fi putut să renunţe la titlu. Parlamentarii au votat apoi împotriva acestei OUG, arată edupedu.ro, citat de Adevărul.

Conform aceleiaşi surse, un alt episod care a marcat primul său mandat de ministru al Educaţiei ţine de acuzaţiile de plagiat care i-au fost aduse lui Gabriel Oprea pe când era premier interimar.

Consiliul de Etică din subordinea lui Sorin Cîmpeanu a dat un verdict în timp record – că Oprea nu ar fi plagiat, în ciuda dovezilor de domeniul evidenţei.

Citește și Elevii de clasa a IX-a nu vor avea manuale

1 COMENTARIU

  1. Oare unde sunt profesorii…de alta data ? Cu dragoste de meserie, profesionisti si doritori sa-i indrume pe copii in viata. Te intrebi…unde gasesc partidele toate aceste specimene care ocupa functii de conducere in ministere…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here