Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea a anunţat că, în 2016, au intrat în ţară 2,9 miliarde de euro din fondurile 2007 – 2013 şi că au fost lansate ghiduri în valoare de 13,3 miliarde de euro, după 100 de zile de mandat.

De asemenea, Ghinea a spus că luni va fi lansat raportul la 100 de zile de mandat şi că echipa cu care a venit la minister are de ce să fie mândră.

2,9 miliarde euro intrati efectiv in Romania din fonduri europene 2007 – 2013 in acest an.

Ghiduri de 7.1 miliarde de euro (adica bani scosi efectiv pentru proiecte, care se depun) lansate de cand sunt ministru, pentru bugetul 2014 – 2020.

Am gasit lansate 6,2 miliarde de euro pe 23 ghiduri la 30 aprilie.

La 31 iulie aveam 13,3 miliarde de euro si 39 de ghiduri. In 100 de zile. (deci ce am lansat acum doua zile nici nu intra in raport :)).

As putea spune povestea fiecaruia dintre aceste ghiduri.

Merg azi de la 13.oo la Digi TV unde voi vorbi despre bilantul de 100 de zile al mandatului meu.

Maine vom publica acest raport.

Ma uit acum pe el si spun fara echivoc: echipa cu care am venit la MFE are de ce sa fie mandra. Veti vedea.

Am fost prinsi in munca si poate nu am avut timp sa comunicam. I-am lasat pe cei pe care i-am oprit de la furat sa vorbeasca despre noi.

E drept si ca avem un stil mai putin predispus la cotcodaceala.

Cind s-a semnat contractul pentru faza a doua a laserului de la Magurele, pe care am deblocat-o, sefa AM-ului mi-a spus: domnu’ ministru, vreti sa mergeti la semnare, chemam presa, facem ceremonie? Am zis: nu, mergi tu, ca tu semnezi propriu-zis.

Rezultat: zbiara tocmai aia care au lasat proiectul blocat in proceduri si indecizie ca nu sunt proiecte la Programul Operational Competitivitate.

Tot primim lectii din astea de la viata”, este mesajul ministrului postat, duminică, pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. D-le ministru,aia vor zbiera in continuare si va vor critica pentru ceea ce nu au facut ei.Din pacate sunt destui care ii cred si pentru care „tehnocrat”are conotatie peiorativa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.