Un bistrițean acuză o unitate de alimentație publică care funcționează în incinta Selgros din Bistrița, că vinde chiftele cu viermi! Drept dovadă, omul a postat, luni, pe rețelele de socializare un filmuleț în care respectivele vietăți pot fi văzute cum mișună pe produsele din carne. Incidentul a mobilizat autoritățile responsabile și a fost efectuat un control la supermarketul în cauză, însă nu s-a găsit nici cea mai mică neregulă.

 

Luni, în pauza de masă, câțiva bistrițeni care lucrează în construcții și-au comandat la prânz două porții de chiftele  și una de cartofi prăjiți de la firma de alimentație publică „Pauza Mică” din incinta supermarketului Selgros. Doar o parte din alimente au fost mâncate imediat după achiziționare, fiindcă muncitorii au fost nevoiți să își întrerupă pauza de masă pentru câteva minute pentru a rezolva ceva pe șantier. Imediat după s-au așezat din nou la masă, unul dintre bărbați a observat că pe un dintre chiftele mișună doi viermi.

Cei care au cumpărat chiftelele respective au scos telefonul mobil și au filmat atât viermii, cât și eticheta de pe ambalaj care confirmă faptul că porția a fost achiziționată luni, de la supermarketul Selgros din Bistrița.

Viermii i-au văzut doar după ce a fost consumată o porție și jumătate… În ultimele două chiftele au fost găsiți… de către o a treia persoană, care a mușcat dintr-o chiftea prin care se plimbau dăunătorii”, povestește bistrițeanul care a filmat și făcut public incidentul.

Nu le-am achizitionat personal. Când au ajuns la noi încă erau calde. Am mâncat o parte din ele şi fiind la locul de muncă am fost nevoiţi să luăm o pauză din a mânca. Când am vrut să mai mâncăm si-au făcut apariţia acei viermi, ceea ce, m-a făcut să cred că au ieşit din ele între timp pentru că nu aveau nici o alta şansă de a ajunge pe ele„, explică un altul pe Facebook.

 

După ce filmulețul a fost postat pe reţeaua de socializare, autoritățile din Bistrița-Năsăud nu au mai așteptat nicio sesizare scrisă din partea celor pățiți, astfel că în această dimineață au mers în control la unitatea de alimentație publică de unde oamenii au cumpărat chiftelele.

Potrivit lui Adrian Bota, comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud (CJPC BN), nu s-au găsit nereguli. Mai mult decât atât, este singurul caz deși luni au fost vândute alte câteva zeci de porții de chiftele.

Nu am primit o sesizare oficială, noi ne-am autosesizat,am fost și am efectuat deja verificări. Din lotul respectiv nu mai erau produse. S-au vândut în jur de 80-90 de produse în două zile din lotul respectiv, dar nu s-au constatat probleme. Am verificat astăzi inclusiv produsele pe care le au acum la comercializare, dar nu se confirmă. Noi am luat inclusiv documentele din care s-au fabricat produsele respective. Au fost în jur de 13 kg de ingrediente folosite, din care s-au produs 86-87 de chiftele. Au fost vândute în zilele de duminică și luni, aproximativ 35 de porții, calculând cam trei chiftele la porție, și este singura sesizare apărută în spațiul public„, a declarat Adrian Bota.

Potrivit şefului CJPC BN, în condiţiile în care chiftelele erau calde, deci proaspăt pregătite, este imposibil ca larvele să fi rezistat la o temperatură de coacere de aproximativ 180 de grade, asta presupunând că, înainte de preparare carnea să fi fost prost depozitată.

„Este singura sesizare, din câţi consumatori au cumpărat chiftele, duminică şi luni”, a mai adăugat Bota.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Se poate intampla si aici ar putea fi 3 variante:
    1. Carnea a mai avut o zi maxim 2 ca si perioada de valabilitate de la furnizor ( Smithfield pt carnea de porc si Class pt carnea de vita daca era vorba de Pleskavita) iar cei de pe raion ca sa nu arunce carnea o proceseaza pt a mari termenul de valabilitate
    2.Chiftelele au expirat in frigiderul de la pauza mica (au termen de valabillitate 2 zile) iar personalul de acolo ca sa nu fie pierderi pe raion le-au gatit, se baga in cuptor electric nu e vorba de prajire in ulei.
    3.Marfa cumparata nu a fost depozitata cum trebuie de cumparator (tinuta intr-un loc unde misuna mici vietuitoare) ceea ce este greu de crezut.
    Din acel lot pot fi luate probe din depozitul cu marfa expirata daca nu a venit protanul dupa marfa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.