Chiar în noaptea dintre ani, doi bistriţeni au primit drept cadou… dosare penale

426

Chiar în noaptea de Anul Nou, doi bistriţeni au primit drept „cadou” câte un dosar penal, după ce au fost surprinşi de jandarmi că utilizau petarde în mijlocul unei mulţimi de oameni, pe Pietonalul Liviu Rebreanu unde se desfăşura o manifestare cultural artistică.

 

În ultimele zile jandarmii au executat mai multe acţiuni specifice privind asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările cultural-artistice cu public numeros organizate atât în municipiu cât şi în judeţ, în zonele unde există efective de jandarmi. Nu au fost constatate probleme deosebite privind acest aspect, însă au fost constatate unele fapte de natură antisocială sancţionate prin aplicarea de amenzi contravenţionale de 2.700 de lei şi întocmirea unor dosare penale. Jandarmii au constatat abateri privind legislaţia legală în vigoare pe linia nerespectării prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, au fost sancţionate: tulburarea ordinii publice, cerşetorie, neluarea măsurilor privind împiedicarea minorilor de la a săvârşi acte de vagabondaj, provocarea unor scandaluri, atragerea de persoane de sex opus, cu scopul întreţinerii de raporturi sexuale, pentru obţinerea de foloase materiale, refuzul părăsirii localului, respectiv adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare. De asemenea, chiar în noaptea dintre ani au fost aplicate mai multe sancţiuni privind apelarea nejustificată la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Totodată, în urma verificărilor efectuate pe perioada sărbătorilor, jandarmii au depistat peste 62.000 de petarde, interzise la deţinere, ca urmare au întocmit actele de sesizare, având în vedere că deţinerea sau orice operațiune cu materii explozive efectuate fără drept constituie infracțiune, conform Legii 126 din 1995, republicată, art. 37, lit.a, republicată. Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

Chiar în noaptea de Revelion doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal după ce au fost surprinşi de jandarmi în timp ce utilizau fără a respecta prevederile legale în vigoare, articolele pirotehnice achiziţionate în această perioadă. Fapta s-a petrecut pe Pietonalul Liviu Rebreanu, unde se desfăşura o manifestare cultural artistică la care participa un public numeros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here