Un grup de francezi din Besançon se află într-o vizită de câteva zile la Bistriţa pentru a definitiva activităţile din proiectul "Comenius Regio" destinat promovării cetăţeniei europene.
Poiectul este coordonat de Primăria Besançon în parteneriat cu Consiliul Local Bistriţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud (ISJ BN), Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" Bistriţa, Asociaţia ProAdo, Asociaţia de  Prietenie Româno-Franceză Bistriţa-Năsăud (ARFA), Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului prin Centrul "Europe Direct".

 

O primă întâlnire a celor implicaţi în proiectul "Comenius Regio" a avut loc la biblioteca ISJ BN, în cadrul căreia au fost prezentate propunerile privind activităţile  care se derula, începând din luna septembrie, pe parcursul a doi ani.

Finalitatea acestui proiect va fi introducerea unui curs opţional la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" Bistriţa, pe o temă privind cetăţenia europeană, curs de pe  urma căruia elevii vor dobândi cunoştinţe utile privind drepturile şi obligaţiile pe care le au în calitate de cetăţeni ai UE, identificarea unei burse de studiu în  străinătate sau chiar a unui loc de muncă.

Printre ideile aduse astăzi în prim plan se numără şi un concurs  pentru copii şi elevi, câştigătorul urmând să primească titlul de "ambasador al Bistriţei în Franţa". De asemenea, liceenii Colegiului Naţional "Andrei Mureşanu", sub îndrumarea inspectorului de  informatică Suzana Gălăţan, vor construi o pagină web a proiectului, unde vor fi postate toate activităţile care se vor derula.

Proiectul "Comenius Regio" este finanţat din fonduri europene şi vizează desfăşurarea unor activităţi în comun de către toţi partenerii,  ai cărui beneficiari să fie elevii.

Miercuri, grupul francez va avea o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Bistriţa.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here