Cele mai importante lucruri pentru un bebeluș – scutecele de calitate

423

Cand vine vorba de nevoile unui bebeluș, orice părinte știe că partea de confort, somn și hrană sunt cele primare de care trebuie să se ocupe. În toată această ecuație, scutecele sunt de mare importanţă, necesare cel puțin în primul an de viață. Ce aleg părinții? Ce criterii contează cel mai mult? Căci opțiuni și branduri sunt destul de multe pe piața de profil, cât să ofere un grad sporit de confuzie.

 

Având în vedere că sunt numeroase tipologii de scutece, iată câteva recomandări pentru ce scutece sa cumparam, ţinand cont de reperele cele mai des întâlnite: confort pentru bebeluș, preț, calitate.

Clasice scutece, de unică folosință

Deşi acum le putem numi clasice, acestea nu au fost mereu o opțiune. Până când să devină accesibile, acestea erau un lux, iar mamele aveau misiunea îngreunată de a îngriji copilul și de a-l schimba, spălând scutecele și dezinfectându-le după fiecare purtare. Un chin, așa e? Din fericire, la ora actuală sunt variate și numeroase opțiuni. Unele cu modele, unele cu putere mai mare de absorbție.

De vreme ce găsesc ceva potrivit copilului, părinții tind să fie fideli unor tipuri de scutece. În timp ce unii aleg în funcție de popularitatea unui brand pe piață, alții se orientează pe încercate, după ceea ce îl face pe copil să se simtă bine. Spre exemplu, trebuie avut în vedere cât de mult se mișcă copilul, cât de agitat este în timpul nopții și astfel ce tip de scutec reușește să rămână fixat, absorbând foarte bine.

Se ține cont de asemenea și de raportul calitate-preț, având în vedere că este necesar un număr foarte mare de scutece, pe termen lung.  Dar și aici există o variație de preferințe și păreri, întrucât fiecare în parte are propria variantă. Cert este că brandurile de renume nu realizează doar simple campanii de creștere a popularității numelui, ci concret pun la dispoziția clienților soluții ce oferă protecție și confort.

Indiferent de alegere, nichiduta.ro dispune de opțiuni diverse.

Scutece de tip chiloțel

Pentru copii năzdrăvani care nu au stare, pentru a ușura munca părinților mai ales, este de preferat ca după vârsta de un an scutele de tip chiloțel să fie alegerea. Acestea pot fi și pentru perioada de tranziție, la oliță, o idee avantajoasă, pregătind copilul cu stilul de chilot.

Scutece din material textil, finet sau bumbac

Ca o reîntoarcere cu nostalgie la stilul anilor din urmă, când piața nu dispunea de alte modalități, scutece din material textil erau de altfel și singurele disponibile. Acestea s-au întors, sau regăsit, în mod special fiind o alegere pentru bebelușii ce au o predispoziție la alergii și iritaţii la toate tipurile de scutece de pe piață. Sunt de asemenea o manieră eco de a menține un raport mai bun al investițiilor pentru această nevoie a celui mic. Părinții se gândesc și la partea de refolosire, ca și avantaj.

Ca parte foarte importantă pentru îngrijirea unui copil, scutecele sunt aparent detalii însă care pot face diferența între o piele de bebeluș sănătoasă și una iritată. De asemenea, ceea ce pare ieftin de achiziționat poate aduce de fapt mai mult chin și disconfort, dacă nu are grad de absorbție corect și corespunzător.

1 COMENTARIU

  1. Vedeti ?! No… daca-l inmormantau pe Ceausescu, in „pozitia ” asta… ( a bebelusului astuia ) cred ca astazi, toti cei care strigau in strada la „Palitura de guvern ” din 1989 … ” Oleeeeee… Oleeeee…. Ceusescu … nu mai eeeee ” , astazi l-ar fi pupat intre „craci” … , ca toti astazi scurma prin containere dupa o coaja de pita aruncata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here