Achiziționarea unei mașini second hand este pentru mulți prima opțiune atunci când își doresc să aibă propriul mijloc de transport.

Odată ce ai bifat toate detalii și ai acordat atenție fiecărei etape de la verifcarea mașinii, la primele teste cu aceasta și la întreg procesul de întocmire a actelor pentru cumpărare, nu vei mai avea de ce să îți faci griji. Totuși, până să ajungi în acest moment ai un drum destul de anevois de parcurs, de pe care nu vor lipsi nici provocările.

Top cele mai fiabile mașini second hand europene

Topul celor mai fiabile mărci auto la nivel European, realizat pe baza sondajelor în rândul clienților, comunicărilor în presă ale producătorilor și informațiilor publice existente în presă  situează KIA pe locul I în acest clasament.  În top urmează Hyundai, Volkswagen, Nissan, Mazda, Audi, Ford, Mercedes Benz, Toyota și BMW. Vezi  www.checkcardna.com pentru mai multe detalii.

Odată ce ți-a propus să achiziționezi o mașină second hand primul criteriu de selecție a vehiculului este fiabilitatea să. Toți șoferii se uită la această caracteristică a mașinii și fără excepție toți spun că își doresc să conducă o mașină fiabilă. Dar ce înseamnă  fiabilitatea în cazul unei mașini? O mașînă fiabilă este  mașina pe care te poți baza, rezistentă la drum, o mașină pe care nu trebuie să o repari în fiecare lună și care nu îți cere să investești bani, timp și efort de fiecare dată când te urci la volan.

O mașină fiabilă verificată în detaliu înainte de achiziție va fi o investiție bună cel puțin pe termen mediu. Vei ști că ai un autoturism pe care te poți baza, cu care te vei deplasa unde ai nevoie și cu care îți faci treaba, de fiecare dată.  Când te-ai hotărât să îți iei o mașină la mâna a doua este recomandat să ții cont de câteva aspecte, pentru a fi sigur că nu te păcălești.

În primul rând, pe baza numărului VIN poți verifica istoricul mașinii. Intră pe site-ul RAR și verifică câți kilometri a avut mașina de-a lungul timpului la verificările ITP. Pentru această operațiune ai nevoie de VIN-ul mașinii second-hand pe care vrei să o cumperi pe care îl găsești de regulă pe partea vizibilă de pe parbriz de pe bordul mașinii sau în actele mașinii.

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a te asigura că mașina second hand este o achiziție bună ar fi să mergi împreună cu un specialist care să se uite de aproape la ea sau să mergi împreună cu proprietarul într-un service specializat pentru o inspecție din partea specialiștilor. Descoperă sfaturile specialiștilor pe  www.bestvin.pl  Și un alt sfat de care ar trebui să ții cont pentru achiziționarea unei mașini bune la mâna a doua este să te uiți foarte atent la raportul calitate preț, mai exact la ceea ce îți spune proprietarul că are și poate mașină sa versus prețul modest pe care ți-l spune. Atunci când te încântă prețul mic al mașinii gândește-te de două ori înainte să faci achiziția, pentru că o afacere aparent bună se poate transforma într-o adevărată țeapă.

1 COMENTARIU

  1. Doomnilor, cel mai corect ar fi ca sa NU FIE PERMIS IMPORTUL DE MASINI SI INMATRICULAREA ACESTORA IN ROMANIA, FARA CARTEA SERVICE A MASINII , unde de la darea in exploatare si pana la data vanzarii, sunt inscrise in ea toate operatiunile mecanice efectuate, ITP-urile si kilometrajul masinii la data respectiva .
    Si eu am cumparat o astfel de masina din Italia si cand am cerut vanzatorului Cartea service… a sarit de cur in sus ca ars… spunand ca el n-a avut niciodata asa ceva… ceea ce m-a determinat sa fi foarte prudent , sa verific masina la un service aleatoriu, dar niciodata nu am putut stabili exact daca kilometrajul masinii a fost sau nu real. Mi s-a parut nereal faptul ca masina 4×4… de teren… la 13 ani vechime, avea doar 160.000 km la bord…
    Daca RAR-ul n-ar mai omologa masinile fara Cartea service ( care sa fie anexa la Cartea de Identitate a masinii ) … si Statiile ITP ar refuza inspectiile fara Carte service la zi… tunci multe falsificari s-ar exclude din oficiu . Daca invoca cineva pierderea ori distrugerea cartii service, sa fie obigat ca tot de la RAR… sa solicite o copie a datelor inscrise prin ITP-urile efectuate , deci sa nu aiba nici o portita de falsificare si masluire a kilometrajului .
    DACA SE VREA, SE POATE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.