Unul dintre cele mai mari cazuri de fraudă a fost descoperit la o bancă din China. Metoda este simplă şi a fost folosită şi în România: credite uriaşe, luate prin documentaţii falsificate şi prin mituirea unor funcţionari. Aşa s-a ajuns la o pagubă de nu mai puţin de 4,9 miliarde de dolari la banca Liuzhou.

Pagubele reprezintă 40% din activele băncii. Prejudiciul ar fi fost făcut de un om de afaceri, ajutat de rudele sale. Acesta ar fi falsificat valoarea garanțiilor și a registrelor contabile, astfel încât să pară că societatea sa produce mai mulți bani decât o face în realitate, scrie publicaţia Financial Times, citată de Digi24.

Împrumutul este de 37 de ori mai mare decât profitul băncii, iar investigația trimite la fostul preşedinte al instituției păgubite. Noul președinte a comandat un audit care a scos la iveală împrumutul ce nu ar fi trebuit dat de predecesorul său, iar, potrivit presei chineze, după această descoperire a fost comandată asasinarea celui care a cerut investigația.

Gaura de aproape 5 miliarde de dolari pune mari probleme de solvabilitate și în final ar putea fi acoperită cu bani de la stat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here