Un cufar cu sticle de sampanie vechi de cel putin doua secole, dar intacte si bune de baut, a fost gasit langa o epava, pe fundul Marii Baltice.
Se crede ca sticlele de sampanie i-ar fi fost trimise Tarului Rusiei de catre Regele Ludovic al XVI-lea, cu putin inainte de izbucnirea Revolutiei Franceze, potrivit The Independent.

 

Daca varianta este corecta, cel putin 30 dintre sticle valoreaza milioane de lire, daca ar fi scoase la licitatie. Epava a fost descoperita de scafandrii suedezi, in largul coastei insulei Aaland, teritoriu finlandez, potrivit Ziare.com.

O intalnire va avea loc intre autoritatile locale, care vor decide in cursul zilei de luni cui ii apartine sampania veche de 220 de ani si orice alta comoara gasita pe epava.  Sampania a fost datata provizoriu ca fiind produsa in perioada 1772-1789 de compania care a devenit mai tarziu cunoscuta ca Veuve Clicquot. Daca datarea este corecta, sticlele pastrate in conditii perfecte de intuneric si racoare sunt cele mai vechi sampanii din lume, devansandu-le pe cele din 1825 produse de Perrier-Jouet.

 

Agentia de Investigatii Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here