Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntaț că nu va exista nicio întârziere a pensiilor din cauza pandemiei de COVID-19, ba mai mult decât atât românii ar putea primi banii și în avans.

Violeta Alexandru a dat asigurări că pensiile nu vor întârzia, existând șanse reale ca banii să fie împărțiți înainte de Paște, în funcție de „disponibilitatea” celor de la Poșta Română.

”În România cei care nu au venit sunt in responsabilitatea autorităților locale. Vom lua măsuri care să vină în sprijinul acestor oameni.

Depinde de disponibilul de cash, în niciun caz pensiile nu vor întârzia. La momentul în care vom lua o decizie voi anunța oficial, facem mai multe analize în acest sens, există disponibilitate și de la Poșta Română.

Am toate garanțiile că pensiile nu vor dispărea, cei de pe card vor primi la momentul stabilit, la fel și cei cu pensia cash”, a explicat ministrul Violeta Alexandru la România TV.

Pandemia de coronavirus va afecta cu siguranţă economia României, dar autorităţile dau asigurări că există suficiente rezerve de bani şi ţara se poate descurca aproximativ 5 luni fără a se împrumuta de la Fondul Monetar Internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here