Suntem noi cum suntem dar tare mi-e frică că tot așa rămânem, spunea Ion Luca Caragiale acum mai bine de un secol. Și câtă dreptate avea.

Scandalul anchetării generalului Coldea a acționat ca o hârtie de turnesol. N-au fost mari surprize. Sigur, Digitv, g4 media, Hotnews au fost foarte discrete vizavi de subiect așa cum mă așteptam. În plus, securistul îmbătrânit în rele Cristian Tudor Popescu l-a apărat pe „șeful” său Coldea și deloc surprinzător, „titanul din Găgești” pe numele lui Ion Cristoiu s-a poziționat și el de partea generalului sereist.

Degeaba face pe independentul Cristoiu, toată viața a slujit pe cine trebuie, iar aura lui de ziarist independent s-a spart ca un clăbuc de săpun. Atât de gravă este situația lui Coldea încât a fost sacrificat  Cristoiu, care vezi doamne, era un reper al jurnalisticii post comuniste, ca să se spună, uite nu toată presa îl condamnă pe torționarul Coldea, „marii ziariști” Popescu și Cristoiu îi iau apărarea. Văzând asta vă puteți gândi cum toate dezvăluirile lui Cristoiu din ultimii ani, inclusiv așa-zisa cruciadă împotriva Laurei Codruța Kovesi au fost făcute la comanda Sistemului și nu din cauză că era el un mare ziarist de investigații. Cum bine spune Caragiale prin gura unui personaj de-al său „cum să fie Revoluție fără voie de la Poliție?!” chiar așa, cum să facă dezvăluiri Cristoiu fără voie de la Poliție?

E clar de la început că generalul (r) Florian Coldea n-a înțeles, deși i s-a explicat, că ce e mult e prea mult și trebuie să se termine.

Atacul la Coldea nu demonstrează absolut deloc cum își închipui cu naivitate sau fără naivitate o însănătoșire a sistemului justiției din țara noastră. Pur și simplu echipa lui Coldea în care mai „strălucesc” și generalul Dumbravă și mult prea bogatul avocat Trăilă au fost aruncați în vârtejul telejustiției așa cum au făcut-o și ei atâția ani cu victimelele lor. Nu îmi este milă nicio secundă de cei trei nenorociți. Câte destine au frânt Coldea și Kovesi cu acoliții lor atâția ani ,fără să plătească pentru mizeriile pe care le-au făcut, cum au trădat țara noastră intereselor americanilor și vest europenilor nu vom afla probabil niciodată.

Punerea în scenă a scandalului Coldea nu urmărește decât pensionarea efectivă, nu cea oficială a grupării Coldea. Pur și simplu, o gașcă din Servicii, ofițeri activi, s-au plictisit să se tot lovească de Coldea și ai săi și au luat decizia să-i îndepărteze de la butoane. Faptul că generalul Coldea așa cum strălucit a demonstrat ziaristul Liviu Alexa joacă pentru Franța, țara care l-a și decorat când era activ în SRI, lucru care în orice altă țară ar fi fost considerat un act de trădare, i-a adus finalul politico-financiar.

Americanii, puterea suverană în românia, s-au plictisit de fostul lor om de încredere

Coldea care le pune bețe în roate producătorilor americani de armament. Pentru că asta este miza din spatele scandalului Coldea în afară de faptul că lupii tineri din servicii vor să scape de lupii batrani gen Coldea, Dumbravă. America nu are prieteni ci doar interese. Iar interesul lor suprem e ca banii românești să îngroase conturile complexului militar industrial american și nu ale complexului militar francez. Ca să vă împrospătez memoria, știți de ce a picat premierul Câțu? Tot scandalul cu consumul lui de droguri din tinerețea lui de student în America a fost pasat presei românești de serviciul secret francez – Direcția Generală pentru Securitate Externă – care s-a răzbunat pe Câțu că nu a cumpărat navele militare din Franța și i-a preferat, sigur la ordin, pe americani. Așa se lucră, fără mănuși și fără regrete și între aliați.

Coldea și gașca lui nu mai este de interes pentru americani, pentru că ei au și primul ministru și guvernul și toată țara. În schimb, Coldea prin „consultanța” care o făcea francezilor îi deranja pe americani și îi făcea să piardă bani în favoarea francezilor. Așa că trebuia îndepărtat. Ceea ce se și întâmplă sub ochii noștri. Sărmana țară cu oameni ticăloși am ajuns !

Liviu Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.