Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că administrația locală a dispus o serie de măsuri pentru ca Piața Decebal să poată funcționa fără probleme după noul scenariu impus la nivel național.

”Piața Decebal va putea funcționa fără probleme după noul scenariu mai restrictiv în ce privește măsurile de protecție sanitară, ce includ și scoaterea la exterior a producătorilor locali din sectorul lactate. Opt mese sunt deja dispuse la exterior, iar în interiorul care găzduia mai mulți producători a rămas doar procesatorul de lactate Sinelli, cu două vitrine frigorifice. În sectorul Carne, comercianții și-au putut păstra activitatea în spațiu închis, deoarece gradul de compartimentare individuală e asimilat statutului unui magazin, cu respectarea normelor profilactice. Directorul Direcției Administrare Piețe, Luca Răzoare, se va asigura că totul va decurge normal, iar activitatea va fi minim afectată”, a anunțat primarul Ioan Turc.

Totodată, Instituția Prefectului Bistrța-Năsăud a anunțat că și alte piețe agroalimentare din orașele Bistrița și Năsăud vor funcționa.

”În urma discuțiilor purtate de prefectul Stelian Dolha cu primarii din Bistrița și Năsăud, localități unde există piețe agroalimentare în spații închise, pentru asigurarea continuării activității comercianților din aceste locuri, s-a găsit ca soluție amenajarea de tarabe în aer liber”, a precizat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here