La o simplă căutare pe Google putem observa că sunt disponibile peste 800 de mii de rezultate pentru cuvântul „păcănele”. Este așadar un cuvânt la modă, foarte popular în special printre tineri. Ce înseamnă însă păcănele și cum a apărut acest cuvânt în vocabularul românilor? În Dicționarul Explicativ al Limbii Române, păcănele înseamnă pocher electronic. Aceeași definiție este prezentă și în alte lucrări de specialitate, însă nu are mare legătură cu ceea ce sunt cu adevărat păcănelele.

Păcănelele nu au legătură cu pokerul, ci sunt jocuri de sine stătătoare, foarte populare atât în mediul terestru, cum ar fi cazinourile ori sălile, dar și în mediul online. În acest moment sunt sute de dezvoltatori care produc sloturi, așa cum mai sunt cunoscute păcănelele. În țara noastră cele mai multe jocuri de acest gen sunt disponibile online în secțiunea NetBet pacanele, de la primul operator licențiat ONJN după schimbarea legislației. Utilizatorii pot încerca aici titluri de referință precum Burning Hot, Shining Crown și Book of Dead, dar operatorul pune mare accent și pe jocurile noi, pentru a le oferi utilizatorilor o experiență de neegalat. 

Substantivul păcănele este derivat din verbul a păcăni, care înseamnă a produce un zgomot sacadat, regulat, intermitent. Chiar și așa, sloturile moderne reprezintă mult mai mult decât se prezintă în aceste explicații din dicționar. 

În prezent, sloturile sunt mult mai moderne. Dacă vorbim despre aparatele din săli sau cazinouri, acestea au o formă strălucitoare, impunătoare chiar, iar grafica de pe ecran este și ea de cel mai înalt nivel, oferindu-le clienților o experiență distractivă și relaxantă. 

Iar în mediul online varietatea este cuvântul de bază. Concurența acerbă dintre dezvoltatori a dus la apariția unor jocuri foarte interesante, din numeroase domenii. Pe lângă clasicele sloturi cu fructe ori cu cărți de joc, în prezent s-a ajuns la jocuri foarte distractive inspirate din mai multe domenii. Utilizatorii au la dispoziție în mediul online sloturi inspirate din serialul Narcos, filmul Jumanji, ori din activitatea unor trupe rock ca Guns N’ Roses ori Kiss. 

De asemenea, istoria omenirii reprezintă un alt punct de interes pentru dezvoltatorii de păcănele. Astfel, sunt zeci de jocuri inspirate din istoria Egiptului, istoria Imperiului Roman ori cea a vikingilor. Desigur, nu lipsesc jocurile cu animale ori cu personaje fictive care însă se bucură de popularitate printre pasionații de păcănele online. 

Când a apărut primul aparat de sloturi? 

Primul aparat de sloturi clasic a fost inventat de Charles Fey, în 1887. Acesta avea 3 role și doar 5 simboluri. Jackpotul oferit de acest aparat era de doar 50 de cenți, iar numele său era Liberty Bell. 

Ulterior, aparatul a fost îmbunătățit considerabil în anul 1891. El a fost dezvoltat de Sittman și Pit din Brooklyn, iar aparatul avea 5 role și utiliza 50 de cărți, fiind bazat pe poker, astfel că de aici și legătură cu explicația din Dicționarul Explicativ Român. 

Aparatul a devenit popular în scurt timp și era prezent în numeroase baruri din New York. Clienții introduceau în aparat 5 cărți și învârteau maneta pentru ca rolele să se învârtă. La început, aparatul oferea premii în bere gratuită, pachet de țigări o diverse băuturi ce erau ridicate de la bar. Încă din acele vremuri casa avea un avantaj și din acest motiv din pachet lipseau două cărți. 

În deceniile următoare, aparatele de acest gen au înregistrat dezvoltări considerabile și reprezintă o modalitate prin care unii oameni aleg să se rupă de rutina zilnică și să se distreze. Iar apariția operatorilor online a dus distracția la un nivel cu totul nou, în prezent fiind disponibile mii de sloturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.