Sunt câteva producții care se remarcă din noul val al cinematografiei românești. Am urmărit mai multe dintre ele și am ținut cont și unde se îndreaptă atenția criticilor, așa că putem să-ți facem următoarele recomandări!

Iată ce poți viziona pentru o seară plăcută

O satiră comică despre pericolele internetului

#Dog poop girl este o tragicomedie care prezintă cât de periculos este faptul că oricând, oricine poate să spună absolut orice despre oricine. Filmul prezintă și care este cealaltă față a internetului, cât de mult rău poate face și care pot fi consecințele bullying-ului. Alina (Andreea Grămoșteanu) este o tânără care adoptă un câine dintr-un adăpost. Lucrează într-o bancă și are un salariu care îi permită să se întrețină singură. Toată viața ei se schimbă după ce este postat pe internet un filmuleț care o surprinde cum se ridică și pleacă, după ce câinele ei și-ar fi făcut nevoile în vagonul metroului, în care se aflau mai mulți călători.

Andrei Huțuleac povestește cum ideea i-a venit după ce a citit prin 2017, povestea unei femei din Coreea de Sud, publicată într-o carte scrisă de Jon Ronson, „Umilirea publică în epoca internetului”.

În cadrul Festivalului de Film de la Moscova,  #Dog Poop Girl,  filmul scris și regizat de Andrei Huțuleac a fost distins cu marele premiu pentru regie, iar la secțiunea interpretare, premiul cel mare i-a revenit actriței Andreea Grămoșteanu, pentru rolul interpretat în film.

Din distribuție mai fac parte: Cezar Antal, Tudor Istodor, Coca Bloos, Rodica Mandache, Paul Chiribuță, Ioana Barbu, Dana Rogoz, Carol Ionescu, Amalia Ciolan, Ana Covalciuc.

#Dog Poop Girl a ieșit relativ recent de pe marile ecrane ale cinematografelor, dar se poate vedea pe una dintre platformele de filme accesibile și în țara noastră.

Transformă vizionarea unui film din confortul canapelei tale într-o experiență senzorială. Dacă vrei ca livingul tău să devină cinema, consultă cele mai noi oferte cu televizoare de la Altex și vei descoperi modelul care să îți ofere exact atmosfera pe care o cauți. Într-adevăr vei avea propriul cinema la tine acasă!

”Întregalde”o lecție de moralitate

Un alt film foarte bine primit de critica de specialitate este ”Întregalde”, dramă regizată de Radu Muntean și scrisă de: Răzvan Rădulescu, Alexandru Baciu și Radu Muntean. Filmul spune povestea unor tineri plecați să ducă haine și alimente unor oameni dintr-un sat izolat. Mașina lor se întâmplă să rămână blocată într-o groapă din pădure și așa ajung să cunoască un bătrân care caută un loc ce nu mai există.  

într-o misiune umanitară, rămân blocați cu mașina pe un drum forestier și se întâlnesc un bătrân senil. Distribuția este formată din: Maria Popistașu, Alexandru Bogdan, Ilona Brezoianu, Luca Sabin.

Filmul a fost lansat pe 11 iulie 2021 în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes, secțiunea „Quinzaine des Réalisateurs”. „Întregalde” poate fi văzut și online, din confortul propriei case.

Cu o istorie de mai bine de un secol, cinematografia românească a ajuns să fie prezentă pe marile ecrane ale festivalurilor internaționale de film, prin producții care propun un suflu nou, o altă abordare a realității și sensibilității umane.

Vizionare plăcută!

Sursa foto: www.pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.