CCR a decis: A existat conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA

105

Curtea Constituţională a României a admis sesizarea formulată de Guvern şi susţinută în faţa judecătorilor CCR de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Curtea Constituțională a României a admis sesizarea Guvernului privind decizia de nerevocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de către președintele Klaus Iohannis. „Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit revocată de președinte”, a spus Valer Dorneanu.

Astfel, judecătorii CCR au stabilit, în dispozitivul deciziei prin care au constatat conflict între puteri, că preşedintele urmează să emită decretul de revocare a şefei DNA. Potrivit acestora, calea de urmat pentru ieşirea din conflict este emiterea decretului de către şeful statului.

Mai devreme, șeful statului a declarat că „indiferent ce va decide Curtea, voi aștepta motivarea, voi citi și voi acționa în consecință”.

În şedinţa de atunci, părţile şi-au susţinut punctul de vedere în legătură cu cererea premierului de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, în principal, şi între Guvernul României şi preşedinte, în subsidiar, determinat de refuzul lui Klaus Iohannis de a da curs cererii de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi.

2 COMENTARII

  1. Pariu pun ca tot n-o va revoca … ca de face asta si crapa toti cei din opozitie si dl. presedinte s-a ” ars rau de tot ” pe viitoarele alegeri democratice . Voi nu intelegeti ca indiferent de calitatea actelor de justitie din tzara asta, daca ele nu sunt facute de catre cei de dreapta si de acolitii lor, in Europa si America… nu suntem vazuti bine ? Pentru ca noi suntem ” de stanga ” , iar ei sunt de dreapta extrema .
    Cei care se afla astazi la butoane, nu sunt vazuti cu ochi frumosi de nimeni, inafara rusilor, coreenilor de Nord , grecilor si chinejilor… eventual … ATAT ! ( Pentru ca si acolo este un regim similar noua ) .

  2. Atata se vor harjoni si vor amana si vor tergiversa ” problema ” pana cand doamna Kovesi ori va iesi la pensie, ori i se va expira mandatul pentru care a fost ” unsa cu mirul binefacerii, prin atribuire directa ” fara nici un examen de competenta si experienta profesionala .
    Inca nici nu se stie, daca nu cumva aceasta ” raca ” nu este cumva sustinuta si alimentata de insasi cei de la PSD… ca sa aiba motive de ” razboi total ” … cu cei de dreapta …
    Nu domnilor, N-O SA FIE REVOCATA … ptr ca nimeni n-a reusit inca sa-l ” convinga pe domnul Johannis ” ! Dar sa vedeti dvs ce se va intampla dupa ce se va incheia acest ” razboi”… cate capete vor fi ” taiate ” … ( de pe diferite liste electorale, nu va ganditi la prostii cu violentza ) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here