CAZ ȘOCANT. Un deținut a făcut schimb cu fratele său geamăn

231

Un deținut pe nume Alexander Delgado Herraro și-a drogat fratele, care-l vizita la închisoare, și a reușit să evadeze în acest fel, în urmă cu mai bine de un an.

Un deținut, care a reușit o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Peru, după ce schimbat locul cu fratele lui, a fost prins de polițiști.

Arestarea lui marchează finalul unui an, în care Alexander a fugit de autorități.

El era condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual asupra unui copil și jaf, când fratele lui geamăn, Giancarlo, l-a vizitat în ianuarie 2017.

Alexander Delgado Herrera l-ar fi drogat pe Giancarlo și a făcut schimb de haine cu el, înainte de a ieși, purși simplu, din închisoare.

Pentru că nu s-a știut la început ce s-a întâmplat, Giancarlo a fost anchetat inițial,  pentru că l-a ajutat pe fratele lui să evadeze, dar ulterior procurorii au renunțat la acuzațiile împotriva lui.

„Astăzi a fost re-arestat violatorul care în 10 ianuarie 2017 a fugit din Piedras Gordas, unde fusese înlocuit de fratele lui”, a anunțat Ministerul de Interne. „Fratele lui a fost în închisoare în locul lui, dar azi Delgado Herrera a fost arestat”.

Autoritățile îl urmăreau de câteva luni și l-au localizat în fața unei clădiri din cartierul Callao. Bărbatul a încercat să fugă atunci când i-a văzut pe agenții de poliție, dar a fost prins rapid.

Bărbatul a susținut că a inventat acest mod inedit de a evada pentru că voia să-și vadă mama.

Ministerul de Interne a oferit o recompensă de 20.000 de nuevo sol (circa 6.120 de dolari) pentru informații care pot conduce la prinderea lui.

Autoritățile erau uimite de evadarea tânărului: „Este incredibil – în 12 ani nimeni nu a reușit să scape din Ancon I”, spunea fostul ministru al Justiției, Marisol Pérez Tello, potrivit evz

2 COMENTARII

  1. Pai, eu stiu un caz in care la volan a fost prins fara permis de conducere un „frate” ( de sange, nu pocait ) care n-avea permis de conducere si dupa ce s-a aflat acest lucru ( permis avand frate-so geaman si leit… ) , efectiv politia nu a avut cum demonstra ca era la volan cel fara permis… confundandu-i de multe ori chiar si parintii intre ei, dara-mi-te lumea din „jur”… ! Si a condus astfel chiar si prin strainatate , fara sa fie prins . Astazi, are deja permis…

  2. S-or fi inteles sa se schimbe unul pe altul in parnaie, sa mai mearga cel inchis sa mai f..a si el ceva pe acasa , dupa care periodic s-au ajutat sa fie mai suportabila parnaia ! Se mai intampla si la Case Mai Mari !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here