Sâmbătă seara, câteva sute de oameni au petrecut românește, la Restaurantul Mya Nova, unde a avut loc un eveniment dedicat doar muzicii și portului popular românesc, ajuns la ediția a III-a.

Bistrițenii iubitori ai folclorului românesc au petrecut românește la Restaurantul Mya Nova, sâmbătă seara, unde a avut loc cea de a treia ediție a Serii Românești a Costumului Popular. Atmosfera a fost întreținută de interpreți binecunoscuți de muzică populară românească: Cristian Pomohaci, Oana Matei, Nicu Cioancă, Ionela Moruțan, Mirela Petruș, Doru Pop, Virginia Linul, Ceterașii din Gherla și Raul Oltean, iar ospățul a fost pe cinste.

Evenimentul i-a avut ca amfitrioni Menuț Maximinian și pe Mia Morar, patroana restaurantului Mya Nova.

Aseară (n. r. – sâmbătă, 22 februarie) câteva sute de oameni au jucat doar românește. Fără altfel de dansuri si ritmuri muzicale. Am participat, cu drag, în portul pe care îl promovez pentru a da exemplu costumului autentic. Este foarte important sa mergi in mijlocul oamenilor sa vorbești de tradiții, acolo unde e nevoie, nu doar sa porți dialog cu cineva cine știe cum era satul, ci să mergi sa vorbești despre sat acolo unde e nevoie să se știe. În mijlocul problemei. Am văzut costume populare frumoase, de la opinci până la cămașă, le-am lăudat”, a scris Menuț Maximinian pe contul său de Facebook.

Surpriza serii a venit chiar de la Mia Morar, care și-a făcut debutul ca interpretă de muzică populară. Aceasta este decisă ca în curând să își lanseze și primul CD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.