Carmen Dan, după ce România s-a oferit să primească mai mulți imigranți

215România se numără printre țările care se oferă să-i primească pe imigranții italieni, la bordul navei aflându-se 47 de persoane din Orientul Mijlociu. Ministerul de Interne face următoarele precizări:

„În contextul situației create de blocarea unei nave umanitare cu 47 de migranți la bord în apele teritoriale ale Italiei, autoritățile române și-au manifestat, de principiu, disponibilitatea de a efectua o analiză în vederea preluării, alături de alte State Membre ale Uniunii Europene, a unei părți din respectivii migranți.

Analiza va fi efectuată raportat la capacitățile fiecărui Stat Membru care și-a manifestat disponibilitatea de preluare și acomodare a migranților.

Deși nu este o decizie fermă, exprimarea disponibilității de către România de preluare a unui număr de migranți vine ca o confirmare a principiului solidarității membrilor Uniunii Europene pentru gestionarea fenomenului migraționist, principiu promovat de Președinția Română a Consiliului UE.

În urma exprimării disponibilității de principiu a unor State Membre, printre care și România, oficialii italieni au acceptat ca migranții blocați pe nava umanitară să fie debarcați și preluați în custodie de autoritățile naționale competente.

Oficialii români păstrează permanent legătura cu omologii italieni și instituțiile europene pentru soluționarea cu celeritate a acestei situații umanitare”, transmite MAI printr-un comunicat de presă.1 COMENTARIU

  1. Mie-mi place de Orban al Ungariei… care este ferm pe pozitie , a ” facut garduri „… a dat drumul la „caini „… si a spus „HALT ! Pe aici nu se trece ” ! Azi-maine ne-om mira de ce in bisericile crestine n-o sa mai fie decat numa ” pastorul … popa si deacu ” ( poate nici ala ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here