Guvernul se gândeșt să în calcul interzicerea dreptului de liberă practică şi prelungire a perioadei de preaviz în cazul medicilor care demisionează.

Motivul este faptul că zeci de medici şi-au dat demisia în ultima perioadă, în contextul pandemiei cu COVID-19.

Medicii care demisionează în această perioadă ar putea să îşi piardă dreptul de a practica această meserie, a anunţat premierul Ludovic Orban.

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii. Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM.

Premierul mai spune că regretă că nu poate asigura toate echipamentele necesare pentru spitale.

sursă: cotidianul.ro

1 COMENTARIU

  1. Pai, ce ar fi sa demisioneze si toti cei din ” linia intai ” ( salvare, aparare civila, politie, jandarmerie, armata … etc. ) ? Au dreptate cadrele medicale, ca nu se poate restabili starea de sanatate publica ” cu mainile goale ” … dar pana le vom avea ” pline ” ( adica pana vom avea cele necesare … ) nu putem da bir cu fugitii si trebuie sa actionam in conditiile pe care le avem .Nu inteleg de ce nu au fost suspendat acest drept constitutional in astfel de cazuri !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here