De o bună bucată de vreme se tot vorbeşte de politizarea Învăţământului românesc. Unii acuză, alţii se apără şi spun că nu este adevărat. Oare?! Chiar aşa să fie?Nu ştiu în alte judeţe cum e, dar la noi în Bistriţa-Năsăud, valul schimbării este foarte evident. Şi toate vin de la Centru, adică de sub bagheta magică a ministrului Abramburica. După ce a abramburit sistemul educaţional până în 2005, când tot PSD era la conducere, tot ea a fost numită şi acum în noul guvern roşu-portocaliu. Nu pot să cred că PSD nu a avut o persoană mai bună decât Andronescu.

 

Ministra a dat cu bâta’n baltă de la bun început, pas cu pas, iar noul său ordin, acela ca numirile noilor directori ai şcolilor să fie făcut doar de minister, a pus de-a dreptul gaz pe foc.
Astfel că, cel puţin în Bistriţa-Năsăud, valul schimbării loveşte tot mai des, şi dacă nu se întâmplă ceva, el nu se va opri. Oficial, la nivelul ISJ BN nu se recunoaşte că schimbările produse până acum sunt doar de dragul politichiei. Toată lumea se agaţă de faptul că inspectorul general Stela Todea nu este membru de partid. Toată stima pentru dumneaei ca dascăl, dar nu pot să cred că nu are nici cea mai mică simpatie pentru PSD. Până la urmă acest partid a promovat-o, aşa că tot de acolo vin ordinele. Iar ordinul e ordin, se execută, nu se discută.
Culmea, în ISJ BN se susţine că doar criteriul competenţei primează, dar cred că e vorba de cel al membrilor social-democraţi, al celorlalţi necontând câtuşi de puţin.
Cât priveşte noua găselniţă a interdicţie ca directorii să fie membri de partid, să fim serioşi! Cu sau fără carnet, cel numit în funcţie tot cu inima în partid rămâne. Ceea ce este păcat, e faptul că politica nu e lăsată la locul ei şi e dusă în şcoli, îşi întinde tentaculele precum o caracatiţă, ca pe vremea răposatului. Şi atunci, ca şi acum, nu se putea prinde o funcţie fără carnetul de partid. Halal învăţământ!
Liana Muresan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here