Sursa foto: Pixabay

Prefectul Capitalei Toni Greblă a cerut Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă că în perioada următoare, când valul de caniculă va lovi România, amenajarea mai multor puncte medicale de prim-ajutor precum și o intensificare a controalelor în locațiile în care se comercializează alimente perisabile, scrie news.ro.

Totodată, Prefectul Capitalei a cerut amenajarea unor puncte medicale de prim ajutor şi de adăpostire a cetăţenilor, semnalizate corespunzător şi dotate cu aer condiţionat şi apă potabilă. De asemenea, prefectul vrea intensificarea controalelor în locaţiile în care se produc şi se comercializează produse alimentare perisabile şi verificarea sistemelor de aer condiţionat din mijloacele de transport în comun.

Reamintim că încă de la începutul săptămânii, mercurul din termometre a atins și 37 de grade, ar în zonele aglomerate din oraşe temperatura la nivelul asfaltului a trecut de 40 de grade Celsius.

Meteorologii au anunțat că temperaturile vor continua să crească până la sfârșitul săptămânii, când sunt anunțate ploi în majoritatea județelor din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here