Atunci când banul intră în discuţie, nu mai contează nici măcar apartenenţa politică. Aşa se face că, pentru a scoate bani şi din piatră seacă, liberalii ajung să se asocieze cu social-democraţii, deşi public nu mai ştiu cum să se atace mai „dureros”. Doi social-democraţi s-au aliat cu liberalul Gabi Urs pentru un proiect imobiliar.

 

Cererile tot mai multe pe piaţa imobiliară, le dă avânt afaceriştilor bistriţeni. Când vine vorba despre făcut bani, nu mai contează nici apartenenţa politică. Aşa se face că doi social-democraţi s-au aliat cu u liberal pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

Este vorba despre consilierul municipal PSD Andrei Kozuk, care s-a asociat cu Doru Ciocan, un alt social-democrat, care însă nu are nicio funcţie de conducere în partid.

 

Ciocan_ Doru 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cei doi s-au asociat cu liberalul Gavrilă Urs, fostul lider a Forţei Civice şi actual membru al PNL. Surse din PNL spun că Gavrilă Urs a cam lăsat partidul pe planul al doilea, concentrându-se pe afaceri şi pe pasiunea sa pentru zbor şi studierea cerului.

Cei trei vor să dezvolte un proiect imobiliar, în partea de jos a oraşului, în zona Zăvoaie. Acolo, mai exact pe strada Mălinului, nr. 11-11A vor ridica un bloc cu 27 de apartamente.

Primii paşi în acest sens deja au fost făcuţi. Cei trei au cumpărat în 2016 o suprafaţă de 1500 de metri pătraţi de teren situat în intravilan. De asemenea, cei trei au cerut deja autorizaţiile necesare de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Potrivit proiectului depus la Agenţia Judeţean pentru Protecţia Mediului, este vorba despre un imobil D+P+5E+R, cu destinaţia de locuinţe colective. În total vor fi 27 de apartamente.

Blocul ar urma să aibă şi alei pietonale, dar şi auto, parcare şi spaţii verzi. Parcarea va fi compusă din 16 locuri de parcare supraterane şi 9 subterane, la demisolul clădirii. Investitorii au dedicat 455 de mp pentru a amenaja un loc de joacă pentru copii.

 

gabi urs

Bloc cu 5 etaje printre case

Zona în care va fi ridicat acest bloc cu 5 etaje, ultimul fiind retras, este o zonă rezidenţială de case. Ce caută un bloc cu 5 etaje într-un cartier rezidenţial de case cu maxim 2 etaje?

Ei bine, se pare că aici intră în discuţie Gavrilă Urs. Surse Gazeta de Bistriţa spun că acesta are intrare la Primăria Bistriţa, iar autorizaţiile de construire nu reprezintă o problemă.

Nu ar fi prima dată când Primăria Bistriţa ar gira pentru clădiri care nu respectă limitele de înălţime. Unele astfel de autorizaţii şi aprobări ale Primăriei Bistriţa şi Consiliului Local au atras şi procese, cum este cazul blocului din Ştefan cel Mare.

Acesta dezvoltă astfel de proiecte imobiliare de ani buni, având ridicate mai multe clădiri, toate cu locuinţe colective, în apropierea oraşului. Andrei Kozuk şi Doru Ciocan însă sunt noi în această branşă, venind din zona industrială.

Cei doi şi-au început cariera la Comelf. Doru Ciocan s-a asociat cu fratele său şi a pus pe picioare o firmă de transport internaţional agabaritic, făcând transporturi culmea, pentru Comelf, compania unde s-au format. Andrei Kozuk a rămas la Comelf, colaborând cu mai multe firme, concomitent.

 

Consilierului local Kozuk Andrei îi merge bine

Kozuk Andrei este director de divizie la Comelf, de unde, anul trecut a încasat 67.500 de lei, adică 5.600 de lei lunar. La aceste venituri se adaugă şi cele obţinute de la Uzinsider, unde este inginer. De acolo, în 2016 a plecat acasă cu 733 de lei.

De asemenea, Kozuk a încasat 667 de lei lunar de la SC Transilvania General Contractor SRL, unde este director comercial. De la Carpath Weld Industries SRL, unde a avut tot funcţia de director comercial a mai încasat 687 de lei, iar de la GSB Electric SRL a încasat 425 de lei. Veniturile sunt completate cu 365 de lei, reprezentând indemnizaţia de consilier local.

La un calcul simplu realizăm faptul că Kozuk încasează lunar aproape 2.000 de euro, venituri mai mult decât generoase pentru Bistriţa. Venituri frumuşele are şi soţia acestuia, Crina Kozuk.

Potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, Crina Kozuk conduce SC Transilvania General Contractor SRL, având funcţia de director. De acolo încasează însă doar 500 de lei lunar. Mai încasează puţin peste 1000 de lei de la Mural Construct SRL, unde este referent resurse umane şi 53 de lei de la Perfekt Strukture SRL.

La aceste venituri se adaugă şi alocaţia de creştere a copilului în valoare de 746 de lei încasată de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud. În total, Crina Kozuk are venituri de aproape 2300 de lei.

SC Transilvania General Contractor, firma soţilor Kozuk, a fost înfiinţată în 2014 şi are drept obiect de activitate prefabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice. Pentru anul 2016, firma a raportat o cifră de afaceri de 140.631 de lei, profit 0 şi o pierdere netă de aproape 40.000 de lei. Firma avea în anul 2016 doar un angajat.

Cu un an înainte de a cumpăra terenul pe care urmează să ridice un bloc, Kozuk a cumpărat şi 9,1 arii de teren în Bistriţa, în intravilan, urmând, cel mai probabil să ridice o casă acolo.

Soţii Kozuk au cumpărat în 2011 şi un apartament cu o suprafaţă de 65 de metri pătraţi şi deţin un Citroen din 2007.

De asemenea, cei doi au şi două credite, unul a fost luat în 2011 şi are o valoare de 33.250 de euro. Cel mai probabil acesta a fost folosit pentru cumpărarea apartamentului pe care cei doi îl deţin.

În 2014, cei doi au mai luat un credit de 88.000 de lei, adică aproape 20.000 de euro, tot de la BCR. Data scadentă pentru acest credit este anul 2019.

Doru Ciocan, asociatul lui Kozuk şi-a înfiinţat firma Doral Steel SRL în anul 2008, pe vremea când încă lucra la Comelf. Aceasta are ca domeniu de activitate transporturi rutiere de mărfuri.

Deşi a fost înfiinţată în 2008, aceasta a fost inactivă în primii ani, reluându-şi activitatea în anul 2013. Firma avea în 2016 doar trei angajaţi.

Cu toate acestea, pentru anul 2016, Doral Steel SRL a raportat o cifră de afaceri de două milioane de lei. Profitul raportat este şi el important, ajungând la 321.012 lei, iar pierderile 0.

Andreea Moldovan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here