Angajatorii vor putea cere fonduri guvernamentale, pentru a-și putea plătii angajații, începând de miercuri. Cererile de șomaj tehnic vor putea fi depuse online pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de muncă (AJOFM) sau pe cel al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Școlară (AJPIS)

Șomaj tehnic pot cere și persoanele care obțin venituri din alte tipuri de contracte, așa cum este cazul PFA.

Pentru a accesa aceste fonduri alocate de Guvern, angajatorii trebuie să transmită următoarele documente: o cerere; o declarație pe proprie răspundere; lista angajaților, înregistrați anterior în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic.

„La AJOFM-uri vor depune online o cerere și o declarație pe propria răspundere angajatorii care au angajați notificați în Revisal, angajați prin contracte individuale de muncă, suspendate temporar, notificate în Revisal, pentru care solicită fondurile aferente șomajului tehnic, adică 75 % din câștigul salarial al persoanei pe luna respectivă – respectiv maxim 75 % din salariul mediu brut.” – a explicat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Plata șomajului tehnic nu se face din fondurile anagajatorilor, ci direct de către stat.

„Nu plătesc angajatorii, respectiv nu avansează niciun ban angajaților sau colaboratorilor de la dânșii. Guvernul va plăti aceste fonduri din care vor face plățile către angajați. Cei care depun începând de mâine (miercuri-n.red.), pentru a se închide luna martie, solicitări la AJOFM vor primi fondurile în maxim 14 zile. Nu avem intenția să prelungim activitatea AJOFM până în ultima zi din această perioadă. Așteptăm, începând de mâine (miercuri – n.red.), solicitările, pentru a le priocesa în regim de urgență”, a mai spus Violeta Alexandru.

Suma maximă la care poate ajunge șomajul tehnic este de 4.072 de lei pe lună.

sursă: antena3.ro

1 COMENTARIU

  1. Mama ce o sa ne ” friga … ” somajul asta tehnic ” … cat de curand, exact ca si imediat dupa Revolutie ( pardon … lovitura de stat din 1989 ) cand toata fosta Zona industriala era blocata si inchisa si li s-au dat salarii ciu.ciu.metilor timp de … pana SACUL NATIONAL s-a golit complet . Ba au mai si vandut la pretz de ” 1 leu vechi ” … toata industria romaneasca la straini, care s-au imbogatizit pe fierul vechi astfel ” insusit ” ( furat mai bine zis ) … si astazi am ajuns ” scalvii ” Europei …si al tzarilor arabe… care n-eau ” cumparat aproape tot ” … ! Mai este putin si cred ca vor sa desfiintzeze complet Romania ca stat…
    Bravos po.pu.los !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here