Un bărbat din Chiuza a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare, din cauză că a supravegheat mișcările nevestei și a interceptat convorbirile acesteia cu ajutorul unei aplicații. Așa a aflat omul, pentru a doua oară, că femeia nu îi este fidelă și își face de cap. Au ajuns la divorț, tot pentru a doua oară, însă acum femeia a depus o plângere penală împotriva lui.

Ion și Maria (nu sunt numele reale ale personajelor noastre, din motive lesne de înțeles) s-au căsătorit în anul 2006, au făcut un copil – o fetiță, iar până prin 2013, relația lor a decurs normal. În acel an, s-au mutat pentru o vreme în Austria, acolo unde locuiau și părinții Mariei. Nu au stat prea mult pe plaiurile austriece, fiindcă anul 2014 îi găsește în România, iar Ion a intentat divorț, din cauză că Maria a călcat strâmb și i-a fost infidelă. Acțiunea nu a durat foarte mult, deoarece Ion s-a împăcat cu Maria, renunțând la proces și la despărțire.

Fitnessul și relația extraconjugală

În anul 2015 apare încă un suflet în viața și familia lor, însă apar și datoriile. În condițiile date, femeia, care până atunci a fost se pare casnică, a decis să-și termine liceul, a urmat un curs de cosmetică și și-a deschis un salon de profil.

Întrucât după naștere Maria se mai îngrășase, niște amice, cliente ale salonului, i-au sugerat acesteia să meargă la sala de fitness. Asta se întâmpla prin 2018 și a fost momentul care a generat problemele de mai târziu, fiindcă femeia a înfiripat o relație cu antrenorul ei de fitness și a început să-și neglijeze copiii și gospodăria, iar Ion, care muncea atunci ca șofer la o firmă din Germania și venea acasă tot la trei săptămâni, a aflat de la fiica cea mare.

“Printre clientele salonului persoanei vătămate s-au aflat și tinere de «fițe» care i-au sugerat persoanei vătămate B.B. să meargă la sala de fitness întrucât i se părea că se îngrășase.

În luna decembrie 2018, persoana vătămată a hotărât să frecventeze sala de fitness, inițial o dată pe săptămână, în orașul Beclean, localitate în care o ducea și pe fiica sa la școală.

În acea perioadă, inculpatul A.A.A. lucra în calitate de șofer la o firmă din Germania, desfășurând activități timp de 3 săptămâni, după care o săptămână era liber, tocmai pentru a fi cu familia.

Pe parcurs însă, persoana vătămată și-a intensificat programul la sala de fitness, mergea de două ori pe săptămână, ca mai apoi chiar zilnic, neglijându-și treburile gospodărești, dar și copii.

În luna mai 2019, de la fiica sa, inculpatul A.A.A a dedus că soția sa ar avea o relație extraconjugală cu antrenorul de fitness, martorul N. V. M., întrucât ducând-o la sală și pe fiica sa, în timp ce acesteia îi dădea să facă exerciții, ea se retrăgea cu antrenorul în altă sală.

Persoana vătămată a negat relația extraconjugală cu antrenorul de fitness, într-o primă discuție cu inculpatul”, arată în motivare instanța care a judecat dosarul.

Și-a spionat nevasta cu un program pentru supravegheat copiii

Întrucât a mai fost o dată la un pas de divorț, Ion a decis să obțină dovezi. De la distanță… Astfel, a aflat de la un coleg de serviciu despre un program care poate fi instalat pe telefonul persoanei pe care vrei să o urmărești și să afli ce vorbește pe telefon, program destinat de fapt pentru părinți pentru a-și supraveghea copiii atunci când în directa lor supraveghere.

“De la un coleg de serviciu, inculpatul A.A.A. a aflat de un program snoopza, prin care se poate verifica activitatea unei persoane prin telefon. În realitate, programul a fost creat pentru părinți pentru a-și putea supraveghea în bune condiții copii pe perioada în care nu sunt în directa supraveghere a acestora.

Pentru a ieși din viața cotidiană, inculpatul a hotărât să meargă cu familia în Spania la sora sa, ocazie cu care să meargă și la mare, iar la întoarcere să treacă prin Germania și Austria să viziteze finii, nașii precum și la socrii.

Inculpatul a ajuns cu familia sa în țară la sfârșitul lunii iunie 2019.

La scurt timp după ce a ajuns acasă, la câteva zile, a descărcat pe telefonul său aplicația snoopza, iar pe telefonul soției sale a efectuat o setare acceptând la acel moment accesul la toate datele informatice ale soției sale, inclusiv la rețelele de socializare facebook, whats up, snapchat și sms, dar și la conturile persoanei vătămate, acceptând folosirea ilegală a aplicației pentru interceptarea comunicațiilor persoanei vătămate.

Inculpatul a primit informațiile cu privire la instalarea aplicației la momentul la care a descărcat aplicația de pe internet. Inițial descărcarea aplicației a fost gratis, însă după un timp a generat costuri”, se arată în documentul instanței.

A pârât-o și la părinți

Odată instalat programul, Ion a intrat și în posesia dovezilor cu privire la relația extraconjugală a soției sale, după care a confruntat-o. Inițial, Maria a negat, însă mai apoi și-a recunoscut rătăcirea și chiar i-a dat soțului mai multe detalii. La scurt timp, Ion le-a spus despre problemă și socrilor săi și le-a prezentat și dovezile.

“La scurt timp, după câteva zile, s-au înregistrat două discuții ale persoanei vătămate cu martorul N.V.M., din care rezulta relația apropiată dintre aceștia și că ar fi împreună.

La aceeași dată la care a primit pe telefon aceste înregistrări, inculpatul a și prezentat soției sale cele două discuții înregistrate audio pe telefonul său. Aceasta inițial a negat după care a recunoscut, chiar cu detalii, care nu rezultau din convorbiri.

La sfârșitul acelei săptămâni, inculpatul a plecat pentru 3 săptămâni la muncă în Germania.

La începutul lunii iulie 2019, inculpatul l-a căutat pe socrul său, martorul M.I.V. și i-a prezentat în modalitatea «play», de pe telefonul său mobil înregistrări audio interceptate prin aplicația snoopza, de pe telefonul soției sale purtate cu martorul N.M., pentru a-l convinge că fiica sa are o relație extraconjugală.

Din Germania, inculpatul l-a apelat pe martorul N. V. M. și i-a spus acestuia că știe despre relația sa cu soția sa, însă martorul a negat inițial. De supărare, inculpatul i-a trimis prin aplicația whatsaap martorului una dintre înregistrările unei discuții telefonice purtate de martor cu soția sa, după care martorul a recunoscut.

La data de 24.07.2019, după o discuție purtată cu soacra sa martora M.M., pentru a o convinge pe aceasta că soția sa (fiica martorei) are o relație extraconjugală cu martorul N.M.V., i-a a transmis acesteia, prin aplicația facebook – messenger un număr de 3 înregistrări audio realizate prin programul instalat pe telefonul persoanei vătămate pe contul martorei M.M.

La sfârșitul lunii iulie 2019, după botezul organizat de sora soției sale, O.A., cu ocazia unei întâlniri de familie, inculpatul A.A.A., a prezentat în modalitatea «play», de pe telefonul său mobil înregistrări audio interceptate prin aplicația snoopza, de pe telefonul soției sale purtate cu martorul N.M., în prezența socrilor săi, M.I.V. și M.M., a cumnatei sale O. A., precum și a sorei sale C.A., cu scopul de a o face pe soția sa să se îndrepte și să înceteze relația cu martorul. Aflată într-o situație stânjenitoare, persoana vătămată a recunoscut relația cu antrenorul și că își asumă”, se arată în motivarea instanței.

Divorțul i-a adus și dosarul penal

Supărat, Ion a decis să divorțeze de soția sa, însă femeia, sfătuită de avocatul ei, depus o plângere penală împotriva lui. Astfel, bărbatul a ajuns pe mâna procurorilor care l-au acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, interceptare ilegală a unei transmisii de date informatice, violarea secretului corespondenței și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Între timp, cei doi s-au împăcat din nou.

“Cu ocazia efectuării percheziției informatice asupra telefonului mobil al inculpatului s-a constatat că acesta înregistrase folosind aplicația snoopza mesaje scrise sms, apeluri, înregistrări audio ale discuțiilor purtate de persoana vătămată cu diferite persoane, localizarea persoanei vătămate, fotografii «selfie» ale persoanei vătămate, inclusiv logări la conturile sociale ale persoanei vătămate.

Cu ocazia audierii inculpatul a susținut că după ce a înregistrat convorbirile din care rezulta relația soției sale cu martorul N. nu l-au mai interesat alte date despre soție și că a încercat să dezactiveze aplicația, dar nu a reușit.

În luna octombrie 2019, persoana vătămată B.B.B a introdus acțiune de divorț și sfătuită de apărătorul ales a formulat plângerea penală împotriva inculpatului.

Fiind reaudiată în cauză, persoana vătămată a arătat că s-a împăcat cu inculpatul, nu formulează pretenții civile față de acesta și că nu s-a mai prezentat la procesul de divorț despre care crede că este suspendat.

Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor în modalitatea descrisă mai sus”, au mai arătat judecătorii în motivare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here