În perioada 28 septembrie – 26 octombrie, în municipiul Bistrița și în localitățile Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea și Viişoara va avea loc o campanie de colectare a deșeurilor electrice, campanie dotată inclusiv cu premii, anunță Asociația RoRec.

”Municipiul Bistrița se implică pentru a treia oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare. (…) Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor. Prin implicarea pentru a treia oară în acest proiect, Bistrița își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestor deșeuri”, spun organizatorii campaniei.

Astfel, campania se va derula în municipiul Bistrița și în cele 6 localități aparținătoare.

În intervalul 28 septembrie – 25 octombrie 2020, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 09.00 – 17.00.

Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate le pot duce la Centrul de Colectare permanent din strada Zefirului, nr. 1, acesta fiind deschis de luni până vineri, între orele 09.00 – 17.00, și chiar și în zilele de 10 și 24 octombrie, tot între orele 09.00 – 17.00.

În plus, în data de 26 octombrie 2020, la Centrul de Colectare DEEE Bistrița – str. Zefirului, nr. 1, începând cu ora 12.00 va avea loc o tombolă pentru toți deponenții din campanie.

”Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: 2 x mixer, 2 x cafetieră, 2 x fier de călcat, 2 x aspirator”, mai precizează organizatorii.

Pentru detalii și informații despre campanie, bistrițenii pot lua legătura cu reprezentantul Serviciului Local de Colectare Bistrița-Năsăud, Mina Nedelea, la numărul de telefon 0751 302 125.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here