Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița Năsăud, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, au efectuat, marți,  o percheziție, într-un dosar penal privind încălcări ale Legii nr. 205/2004, privind protecția animalelor.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, percheziția a fost desfășurată la sediul unui cabinet veterinar din municipiul Bistrița, cu privire la care există indicii că ar fi fost efectuate intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.

În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente și înscrisuri cu valoare probatorie, precum și 1.637 de lei. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal privind încălcări ale Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor (infracțiune prevăzută de art.  25, alin. (1), lit. f) Legea 205/2004R), totodată, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 20.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale, prin unitatea de parchet competentă. 

La activități, au participat și polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul medicilor veterinari din cadrul D.S.V.S.A Bistrița-Năsăud.


2 COMENTARII

  1. 12 mascati la ora 6 dimineata sa sparga usa la un veterinar de peste 70 ani care nu ezita sa va deschida usa la 02.00 noapta daca pisica sau papagalul oricarui bistritean nu se simtea bine….. Copii de 14 ani arsi in butoi si politia nu face nimic, paduri furate cu munte cu tot si politia nu face nimic… . Totusi aceste organe au disponibilitatea de a intra cu intariri, 12 la numar la o familie in varsta care sigur nu ar fi fugit in Caraibe daca sunt citati la audienta de aceste organe super profesionaliste. Felicitari, tot respectul pentru riscul asumat in cadrul acesteia interventii!

  2. Rusine celor care au ajuns sa denigreze o somitate in domeniu ,o inima deschisa la orice ora din zi sau din noapte .Cate din cabinetele vetetinare nu au practicat asemenea cosmetizari ??.?ca doar sunt plini de caini „cosmetizati „in tara asta .
    Oare de ce nu descind si la ciobanii care isi mutileaza cainii la propriu cu toporul ,taindu-de urechile si coada pentru a deveni mai rai ?..Sau la acei care macelaresc catele si pisici in ultima faza (zile )de gestatie ?..
    Ma inclin in fata domniei sale ..pentru profesionalismul cu care mi-a salvat zeci de animale ,care in opinia altor veterinari erau bune de eutanasiat
    Respectele mele pentru dr .Sarkany

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here