Braconierii din zona Leșu au escaladat conflictul cu administratorii fondurilor de vânătoare, neîmpăcați cu restricțiile impuse asupra activităților lor ilegale. Incidentele au atins punctul culminant cu incendierea foișoarelor și amenințările la adresa administratorului fondului, Nicu Buia, care a preluat responsabilitatea asociației de gestionare a fondului cinegetic Leșu cu jumătate de an în urmă.

Fondul cinegetic Leșu, cu o întindere de 18.000 de hectare, în principal proprietate a statului român, este gestionat de Nicu Buia și acoperă teritoriul a trei comune: Leșu, Tiha Bârgăului și Ilva Mică. Aici se găsește o varietate de vânat, de la specii mici la cele mari, precum cerbi, urși sau mistreți.

Cu toate acestea, de aproximativ două luni, activitatea lui Nicu Buia este perturbată de un grup de braconieri locali, nemulțumiți de restricțiile impuse asupra activităților lor ilegale în pădure.

Incendiile intenționate ale foișoarelor și furtul camerelor de supraveghere din pădure au devenit incidente comune. Nicu Buia a fost chiar amenințat cu moartea de către acești indivizi, care au intensificat tactica de intimidare, inclusiv prin distrugerea proprietății și amenințări directe.

Autoritățile, inclusiv poliția locală, sunt implicate în investigații, cercetând cazurile de furt de echipamente de supraveghere, incendiere și amenințări. Pagubele estimate până acum de Nicu Buia depășesc suma de 20.000 de euro, iar acesta bănuiește că un grup de 6 persoane din zonă, cu antecedente în braconaj, ar fi responsabil pentru aceste acțiuni ilegale. Unul dintre suspecți ar fi fost identificat de camerele de supraveghere din pădure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.