Doi bărbați din Bistrița-Năsăud și alți doi din Bihor au fost puși sub control judiciar, duminică, după ce au vânat nelegal un urs, pe Valea Bârgăului. Dosarul este instrumentat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. 

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculose, în urma delegării Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, desfășoară activități de documentare în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiuni de braconaj și uz de armă fără drept, transportul vânatului și orice operațiuni privind vânatul braconat.

Duminică, 15 mai , a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 50 de zile, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 65 de ani, din județul Bistrița-Năsăud și Bihor, bănuiți de comiterea faptelor.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, sâmbătă, 14 mai, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au oprit în trafic un autoturism în localitatea Rusu Bârgăului.

În autoturism, au fost identificați 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, din Susenii Bârgăului și Mijlocenii Bârgăului. 

Totodată, în autoturism a fost găsit trofeul și carnea tranșată a unui exemplar din specia urs.

„În urma investigațiilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că, vineri, 13 mai, 3 bărbați, de 41 și 42 de ani, din municipiul Oradea și Sântandrei, județul Bihor, și un bărbat de 49 de ani din comuna Leșu, toți deținători legali de arme de vânătoare, ar fi organizat pe raza unui fond de vânătoare, fără a avea eliberată o autorizație de vânătoare, împușcarea unui exemplar din specia urs. 

În activități ar fi fost sprijiniți de un bărbat de 65 de ani din Rusu Bârgăului, în calitate de paznic de vânătoare. 

Ulterior, bărbatul de 49 de ani ar fi jupuit, eviscerat, tranșat și transportat exemplarul din specia urs, cu sprijinul bărbatului de 65 de ani și a celor trei bărbați din Suseni Bârgăului și Mijlocenii Bârgăului.

Polițiștii au găsit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, arma folosită la împușcarea exemplarului din specia urs, tubul cartuș rezultat în urma executării tragerii ilegale, alte două arme deținute de vânătorii implicați, trofeul exemplarului de urs, carnea rezultată, două dispozitive de observare și localizare a vânatului și alte obiecte folosite la activitățile de eviscerare”, a precizat Paul Rodilă, prutătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru stabilirea întregii activități infracționale, în baza ordonanței de delegare emisă de procurorul militar din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Imagine
Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.