Românii au nevoie de servicii publice digitale care sunt sigure și ușor de utilizat, spune ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, care a participat marți la conferința Digitalizarea României – Proiect de ţară, organizată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

„Trecem de la statul la coadă, la statul român pe telefon!

Am participat astăzi (n. r. – marți, 31 octombrie) la conferința Digitalizarea României – Proiect de ţară, organizată de colegii de la Autoritatea pentru Digitalizarea României. Românii au nevoie de servicii publice digitale care sunt sigure și ușor de utilizat. Prin fonduri europene și muncă susținută, zi după zi, transformăm relația cetățeanului cu statul.

În activitățile noastre, avem 3 livrabile majore: cloudul guvernamental al României, Platforma Națională de Interoperabilitate și consolidarea serviciilor publice digitale.

Și aceste 3 obiective înseamnă 3 beneficii concrete pentru români:

1. Cheltuieli mai scăzute în administrația publică pentru infrastructurile IT – odată ce sistemele informatice ale administrației vor fi în cloudul guvernamental;

2. Eliminarea dosarelor cu șină, a drumurilor inutile la instituții și a ghișeelor online de la etajul 3;

3. Statul Român la un click distanță – de oriunde și oricând.

Alături de partenerii noștri din mediul privat, asociativ și academic – dar și din sectorul public! – reformăm interacțiunea cetățenilor și companiilor cu administrația”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Bogdan Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.