Deputatul PSD Bogdan Ivan, recent ales în această funcție, atrage atenția că aproximativ 30.000 de companii cu capital românesc riscă să ajungă într-o situație de executare silită la finalul acestui an. Potrivit parlamentarului, ordonanţa care permite eşalonarea plăţilor către stat expiră la data de 25 decembrie, iar actualul Guvern interimar nu are posibilitatea să emită o nouă odonanță.

Deşi se cred mari liberali și susţin, aparent, în declaraţii publice politicianiste, mediul privat, locurile de muncă ale românilor, actualul Guvern (…) a reuşit să facă o mare performanță – aceea de a bloca tot ceea ce înseamnă reeşalonări de plată pentru contribuţiile companiilor către stat. Pentru că nu avem un Guvern stabil, nu se pot emite ordonanţă de urgenţă prin care să prelungească perioada în care companiile românești care au avut probleme pot să îşi reeşaloneze plăţile către stat. Ultima ordonanţă de urgență care a permis acest lucru companiilor expiră în 25 decembrie, iar imediat după, ANAF-ul a comunicat oficial că vor începe popririle şi executările silite pentru acele companii românești care nu au fost ajutate absolut deloc n această perioadă”, a declarat Bogdan Ivan într-o conferință de presă.

Potrivit deputatului PSD, în acest moment sunt circa 30.000 de companii care riscă să ajungă într-o situație deacest fel, iar numărul de 1,6 milioane de locuri de muncă pierdute în ultimele luni ar putea să creacă la peste 2 milioane.

Dacă nu vom ajunge în situația în care acești oameni să se trezească odată, să lase negocierile și interesele politice prin care vor să se mențină în continuare la putere, indiferent de voința cetățenilor, o să ajungem în stadiul în care tot ce înseamnă mediu privat cu capital românesc o să primească o lovitură de grație pe finalul anului și o să distrugă capitalul românesc și tot ce înseamnă salarizarea de criză pentru români”, a mai adăugat Ivan.

Sursa citată a mai completat că, imediat după ce va depune jurământul pentru mandarul de deputat, va lupta pentru a găsi o formă de sprijin pentru românii care nu își pot plăti ratele pentru creditele imobiliare.

Imediat după depunea jurământului o să mă lupt pentru ajutorul acordat acelor oameni care au credite imobiliare și care nu pot să își plăteacă ratele în această perioadă, poate din cauza faptului că și-au pierdut locul de muncă, și riscă astfel să rămână fără un acoperiș deasupra capului. Sunt 200.000 de români în această situație și statul român, Guvernul pe care-l aşteptăm, trebuie să scoată o ordonanţă prin care acei români care riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului pentru că nu-şi pot plăti ratele să poată să fie amânaţi 6-9 luni cu plata ratelor, pentru a nu ajunge în această situație disperată de-a dreptul după cei au plătit 5-10-15 ani rate în mod cinstit”, a declarat Bogdan Ivan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here